Politika

IZBORI U SDP-U Ovo su kandidati iz najjužnije županije

milanovic jurcic sdp993

Članovi SDP-a na izbornoj će konvenciji u travnju izabrati novo vodstvo stranke, a za svoje mjesto u Predsjedništvu i Glavnom odboru borit će se i SDP-ovci s juga Hrvatske.

Predsjedništvo SDP-a, prema statutu, broji 18 članova, a u njemu uz predsjednika stranke sjede i potpredsjednici te članovi Predsjedništva. Za mjesta u Predsjedništvu trenutno je 66 kandidata, a iz Dubrovačko-neretvanske županije pretendenti su trenutni predsjednik Županijske organizacije SDP-a I saborski zastupnik s Korčule Davor Penić te šef ogranka u Pločama Mišo Krstičević.

Među kandidatima za Glavni odbor SDP-a, koji čini 103 člana (prijavilo se 420 kandidata), iz Dubrovačko-neretvanske županije našlo se 17 imena. Iz dubrovačkog SDP-a to su dosadašnja članica Glavnog odbora Kristina Ćurčija, potom šef dubrovačkih SDP-ovaca Mladen Gojun, Jug Bašica, Tomislav Brnas, Marija Kisić-Kamić i Tatjana Šimac Bonačić. Na popisu kandidata su i Ljubica Brailo i Anita Ruso Glasnović iz Konavala, Ivo Karamatić, Mišo Krstičević i Mirko Mateljak iz Ploča, Krešimir Kuran i Dalibor Obradović iz Metkovića, Korčulani Davor Penić i Mladen Marelić, Velolučanin Ivo Žuvela Gige te bivši šef Porezne uprave Boris Šuvak iz Orebića.

Na konvenciji se očekuje više od 2200 delegata.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist