Politika

IZBORI 2016. Sanja Putica: Usmjerena sam pronalasku rješenja za naš Grad

sanja putica izbori 2016

Sanja Putica kandidatkinja je HDZ-a u 10. izbornoj jedinici za Hrvatski sabor. Na listi za prijevremene parlamentarne izbore, koji se održavaju 11. rujna, našla se na 12. mjestu.

Na prošlim izborima ste bili sedmi na listi, ovaj put ipak 12. Očekujete li ulazak u Sabor putem preferencijalnih glasova?
Čast je ponovno biti na listi HDZ-a za X. izbornu jedinicu, sigurno pobjedničkoj listi. I u tom se smislu ne vezujem ni za jedan broj na listi, bio on 1, 14 ili 12. Usmjerena sam ka obilasku naših ljudi, prezentiranju programa i iznalalaženju rješenja za pomoć našemu Gradu i svakom pojedincu kojima sam i u ovom kratkom saborskom mandatu uvijek bila na raspolaganju. Zahvalna sam na svim glasovima iz prošlih izbora i nadam se da su ljudi prepoznali dobro započet posao i kvalitetan kontakt za Vladu i Sabor.

Jeste li razgovarali s predsjednikom stranke o eventualnom angažmanu u izvršnoj vlasti? Konkretnije, i u prošlom sazivu s vašim se imenom ‘koketiralo’ kao s ministricom prosvjete?
Izvrsno je da je Dubrovnik na listi za X. Izbornu jedinicu zastupljen s dvama kandidatima za Sabor, no čini mi se još važnijim da dobijemo i svoga predstavnika u izvršnoj vlasti kako bi se što lakše mogli realizirati konkretni projekti. Moja je osnovna struka vezana za obrazovanje i rad s mladima i zaista mislim da upravo tu leži ogroman potencijal naše države i Grada. Koja mi god uloga bude povjerena ubuduće, volja i entuzijazam su neupitni.

S obzirom na blizinu i lokalnih izbora hoće li Vaš eventualni angažman u Zagrebu utjecati na djelovanje ovdje?
Neprestano naglašavam kako su ovi izbori i svojevrstan uvod u lokalne izbore u svibnju 2017. godine i kako će rezultat u Gradu itekako imati utjecaja na lokalne izbore. Kao što znate, niti za vrijeme prošlog saborskog mandata nisam dala ostavku na mjesto vijećnice u Gradskom vijeću, smatrajući doticaj s problemima Grada i povezivanje s radom u Saboru iznimno važnim. Previše je velikih projekata koji se u Gradu samome ne mogu riješiti i u tom je smislu nužna pomoć Vlade, od nastavka infrastrukturnih projekata, do Zračne luke, Studentskog doma, braniteljske stanogradnje, Muzeja Domovinskog rata, kao i izmjene zakona.

Što bi izdvojili kao najbitniji projekt za jug Hrvatske?
Prometna povezanost nam je u fokusu, nastavak Pelješkog (hrvatskog mosta), nastavak izgradnje autoceste do Dubrovnika, završetak Zračne luke, Studentski dom, terminal u Gružu… Mi smo nažalost i grad s proračunom od gotovo 500 milijuna kuna u kojemu nemamo adekvatnu sportsku dvoranu, nemamo koncertnu dvoranu, nemamo dovoljno vrtića, niti rad škola u jednoj smjeni što je temelj pedagoškog standarda. Puno je posla pred nama…

Kao predsjednica Zajednice žena HDZ-a, jeste li zadovoljni zastupljenosti žena na listama, ali i u politici općenito?
Kao nacionalna predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski nisam zadovoljna zastupljenošću žena na listama. Obzirom da nas je gotovo pedeset posto u članstvu stranke i obzirom na ogroman doprinos žena u svim pobjedama stranke, kao i na njihov cjelokupni društveni angažman, mislim da moramo bolje.

 

Sponzorirani članak

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist