Politika

IZBORI 2016. / KANDIDATI HDZ-A ‘Milanović je istrošen, a Plenković okuplja i okrenut je budućnosti’

hdz pressica 09 09 2016 9

Posljednjeg dana izborne kampanje kandidati HDZ-a za Hrvatski sabor u X izbornoj jednici Branko Bačić, Mato Franković i Sanja Putica te dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić obratili su se još jednom biračima.

-Pozivam naše članove, simpatizere i prijatelje da se još angažiraju kako bismo u ova dva dana napravili sve da u našoj županiji postignemo sjajan rezultat. Imali smo pozitivnu i pobjedničku kampanju, usmjerenu ka boljitku života svih naših sugrađana, a vjerujem da su građani to prepoznali. Obraćam se posebno sugrađanima treće životne dobi, umirovljenicima, jer u našem programu posebno vodimo računa o međugeneracijskoj solidarnosti. Naš je program usmjeren na gospodarski rast, koji će do 2020. bilježiti rast BDP-a od 5 posto, čime ćemo omogućiti dovoljno sredstava u proračunu kako bismo pratili i uskladili rast mirovina s rastom plaća. Svakako ćemo povećati mirovine svima za najmanje 5 posto. Naši sugrađani imaju jednostavan izbor, Plenković ili Milanović. Milanović je istrošen, a predvodio je jednu od najlošijih vlada u povijesti, u čijem mandatu je Hrvatsku napustilo sto tisuća ljudi, bilo je 300 tisuća blokiranih, a dug je povećan za 100 milijardi kuna. S druge strane imaju novu osobu, predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, modernog europskog političara koji okuplja i isključivo gleda u budućnost, u kojem smjeru je usmjerio i HDZ. Zahvaljujući njemu kampanja nije bila obilježena podjelama unutar hrvatskog naroda, već smo predstavljali program usmjeren na boljitak svih građana. Pozivam sugrađane da ne glasaju za male stranke koje posve izvijesno neće proći izborni prag. A sve stranke koje u svom svjetonazoru imaju demokršćanstvo pozivam da glas daju HDZ-u, kako bismo formirali stabilnu vladu. Uvjeren sam da će građani prepoznati Andreja Plenkovića i našeg nositelja liste generala Krstičevića – kazao je 3. na listi Branko Bačić.

-Mi se biračima preporučamo s našim programom ‘Vjerodostojno’, ali i s činjenicom da smo jedina politička stranka koja zagovara ostanak Dubrovnika kao sjedišta regije – izjavio je 7. na listi Mato Franković.

-S optimizmom govorimo o nastavku realizacije projekta studentskog doma te razvoju Dubrovnika kao sveučilišnog grada. Bez ulaganja u mlade nema gospodarskog oporavka. U našem programu su propisane sve mjere, od vrtića do znanstvenih istraživanja, koje potiču na ostanak u Hrvatskoj, i to s ljudima koji jamče njegovu realizaciju – rekla je 12. na listi Sanja Putica.

-Ponosni smo što smo vodili pozitivnu kampanju, a protiv nas je bilo niskih udaraca. HDZ je u kampanji pokazao da ima najbolji program, najboljeg kandidata za premijera Andreja Plenkovića, izvrsnu listu za X izbornu jedinicu s našim kandidatima te generalom Krstičevićem kao nositeljem. Uvjereni smo da smo najbolja opcija za Hrvatsku i očekujemo potporu naših sugrađana birača. Očekujem da će HDZ pobijediti u ovoj izbornoj jedinici i našoj županiji te imati većinu u Saboru za stabilnu Vladu – kazao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Kao najvažnije projekte iz programa još su jednom istaknuli nastavak izgradnje Pelješkog mosta te izgradnju autoceste od Ploča do Osojnika prema Prostornom planu Dubrovačko-neretvanske županije (kroz Dubrovačko primorje), Centra za gospodarenje otpadom te brze ceste Zračna luka Dubrovnik – Luka Gruž.

Istakli su kako na izborima u nedjelju očekuju najmanje ponoviti prošlogodišnji rezultat od sedam mandata.

Pročitajte još

NOVA DRAMA U DOMOVINSKOM POKRETU “Ova stranka više ne postoji, radi se o primitivnoj bandi”

Dulist

Mišo Krstičević odlazi s dužnosti gradonačelnika Ploča, grad će voditi Ivan Marević

Dulist

Vlada uvodi porez na nekretnine, a navodno će se povećati i plaće

Dulist