Zanimljivosti

[IZAZVALA ‘NERED’] Prije pedeset godina kraljica Elizabeta II posjetila je Dubrovnik

luksa lucianovic kraljica00

Kraljica Elizabeta II. i njen suprug princ Philip 1972. godine bili su u službenom posjetu Jugoslaviji. Tom prilikom posjetili su i Dubrovnik te su ručali u hotelu ‘Excelsior’. O ovoj zanimljivom povijesnom događaju pisao je i cijenjeni bivši turistički djelatnik Lukša Lucianović u Facebook grupi ‘Jedno drugo vrijeme, Vrijeme dobrih Duhova od Grada, Dubrovčana dobra duha’.

Gospar Lucianović ustupio je tada svoje fotografije za DuList…

-Engleska kraljica bila je u službenoj posjeti Jugoslaviji 1972. g. a domaćin joj je bio predsjednik Josip Broz Tito. Njen posjet bio je planiran tako što je jedan dan trebala boraviti u Dubrovniku. Trebala je posjetiti gradske zidine i druge znamenitosti u Gradu te ručati u hotelu Excelsior. Toga dana u hotelu je vladala velika napetost u pripremi njezinog dolaska. Bilo je puno ljudi iz osiguranja koji su vrzmali po čitavom hotelu.

Oko 9.30 sati je javljeno kako kraljica neće doći jer je u zraku ljetno nevrijeme te da zrakoplov ne može poletjeti. Svi su pomalo ‘odahnuli’, stol se raspremio, a jelo se počelo prerađivati za drugu svrhu. Međutim, sat kasnije je javljeno kako kraljica ipak dolazi te kako da je stigla u zračnu luku Čilipi.

Sve je vraćeno na početak, kraljica je došla na ručak i sve je završilo u najboljem redu. Prilikom pozdravnog govora za vrijeme ručka zahvalila je osoblju hotela za nepredviđen događaj jer je znala što znači otkazati posjet, a onda u zadnji čas doputovati – napisao je Lucianović.
Foto: Lukša Lucianović, privatni fotoalbum

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist