Zanimljivosti

IZ PLOČA KREĆE PREMA STONU Kristijan Sindik istrčat će ‘7 maratona u 7 dana’ za Odjel dječje onkologije u Splitu

Trkaci Gradac3

Iz dana u dan sve me više oduševljava broj trkača koji mi se pridružuju u maratonima akcije ‘Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana’. Jako mi je drago što se cilj akcije ostvaruje i što je javnost prepoznala važnost ove humanitarne inicijative za pomoć djeci oboljeloj od onkoloških bolesti. Današnji navijači posebno su me razveselili pjesmom i podrškom, a pozitivna atmosfera na terenu je nevjerojatna – izjavio je splitski maratonac Kristijan Sindik, koji je danas u Pločama sa svojim timom zaključio treći maraton u sklopu ‘Zlatne vrpce – 7 maratona u 7 dana’, u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split.

Po čitavoj današnjoj ruti od Drašnica do Ploča, Kristijanu su se priključivali hrabri trkači i trčali po kilometar, dva ili više, a danas ih je bilo preko 100. Ana Crvelin, članica maratonskog kluba Marjan, ujedno i sudionica u današnjem maratonu, istrčala je za svoje prijatelje koji su izgubili dijete zbog onkološke bolesti i tako ostvarila svoj plemeniti cilj. Prosječna brzina kretanja trkača bila je 7,55 minuta po kilometru s elevacijom od 515 mnv. Sveukupno je dosad istrčano 126 kilometara u tri dana.

Noćenje je predviđeno u Pločama, a sutrašnji, četvrti od sedam maratona, trčat će se od Ploča do Stona s početkom u 9 sati.

-Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže Kristijanu i timu na ruti, kao i da svojim donacijama pomognu djeci koja se bore s teškom bolešću – pozivaju organizatori.

‘Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana’ je humanitarno-sportska akcija koja se trči na dionici između Splita i Tivta u Crnoj Gori. Čitava ruta iznosi 295 kilometara te se sastoji od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi 42 km. Zainteresirani donatori mogu kupovati kilometre, a minimalna cijena jednog od njih je 100 kuna ili 15 eura. Sredstva se direktno uplaćuju na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist