Grad

IZ GRADSKE UPRAVE POZIVAJU „Građani, prijavite neposlušne taksiste!“

taxi

Iz Gradske uprave danas su reagirali na jučerašnju konferenciju za medije Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika. Reagiranje prenosimo u cijelosti.

„U cilju ispravnog informiranja javnosti, a nastavno na jučerašnje medijske istupe Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, želimo istaknuti sljedeće činjenice:

Skupština Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik ne može samostalno donositi odluke o cijenama vožnje niti o popustima, a koje je jučer predstavio v.d. predsjednika Udruženja Božo Miletić.

Želimo podsjetiti građane da je Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo građana Dubrovnika na 12. sjednici održanoj 27. rujna 2014. godine usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu.

Prema članku 2. navedene odluke od 1. siječnja 2015. za Dubrovčane je definirana posebna, povoljnija, cijena vožnje.

Riječ je o tzv. ‘Tarifi br. 2’ kojom je predviđena startna cijenu od 18 kuna, dok će se za svaki prijeđeni kilometar naplaćivati šest kuna. Pogodnost će imati domaće stanovništvo s prebivalištem na području Grada Dubrovnika, uz predočenje odgovarajuće iskaznice.

Odluka Gradskog vijeća Grada Dubrovnika obvezujuća je i odnosi se na sve autotaksi prijevoznike na području Grada Dubrovnika, a za svako nepridržavanje odredbi navedene odluke predviđene su sankcije. Grad Dubrovnik ustrajat će na provođenju odluke Gradskog vijeća i ne može prihvatiti od Udruženja samostalno i nezakonito formirane cijene i popuste.

Stoga se pozivaju građani da Upravnom odjelu za poduzetništvo, turizam i more (Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more, Branitelja Dubrovnika 7, tel: 020 /638 – 204, fax: 020 /351 – 819, e-mail: poduzetnistvoiturizam@dubrovnik.hr) od četvrtka 1. siječnja 2015. prijave svaku naplatu taksi usluga drugačiju od one propisane Odlukom o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu.

Građanima sugeriramo da uz prijavu naznače dan i vrijeme korištenja usluge, te registraciju vozila, a kako bi sukladno zakonu i Odluci Gradskog vijeća Grad Dubrovnik poduzeo Odlukom predviđene mjere i sankcionirao prekršitelje.“

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist