Grad

INFORMIRANJE GRAĐANA DEŠA o pravima žrtava i svjedoka kaznenih djela

desa akcija sponza

DEŠA – Dubrovnik održala je ovog četvrtka javnu akciju osvještavanja građana o pravima i položaju žrtava i svjedoka kaznenih djela u okviru Nacionalne kampanje programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

Akcija se održala ispred palače Sponza i tom prilikom DEŠINI zaposlenici i volonteri razgovarali su s građanima o ovoj temi i dijelili im informativne letke.

Cilj je bio informirati što više građana o pravima žrtava i svjedoka i dostupnim izvorima podrške u našoj zajednici. Naime, DEŠA već treću godinu zaredom žrtvama i svjedocima kaznenih djela te prekršaja obiteljskog nasilja na području čitave Dubrovačko-neretvanske županije pruža psihosocijalno savjetovanje i pomoć, emocionalnu podršku, informacije o pravima te praktične i tehničke informacije.

Pored toga, DEŠA žrtvama i svjedocima osigurava pratnju na sud, policiju i ostale institucije kako bi im i na taj način bila pružena podrška, a postupak od prijave do presude kaznenog djela odnosno prekršaja obiteljskog nasilja bio što manje stresan.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist