Zanimljivosti

Imate li stare kutijice Pez bombona? Čuvajte ih!

pez wiki

Kao djeca, većina nas naveliko je 'mlatila' ukusne, tvrde i svima pristupačne PEZ bombone. Tko ih se ne bi sjećao? Dolazili su s pripadajućim kutijicama, kao neizostavni dio djetinjstva mnogih generacija.

E sad – ako vam se slučajno negdje na tavanu 'zametnula' neka od kutijica koje su se prodavale za vrijeme Olimpijade, popularna figurica 'Vučko', mogli biste se i obogatiti!

pez bomboni olimpijski

Naime, na stranicama Online PEZ dispenser, cijene se kreću od 100 do čak 800 i više dolara! Stoga, trkom na tavan, a prije toga – saznajte više o PEZ bombonima.

Pez je privatna kompanija osnovana 1927. godine u Traunu, u Austriji. Osnivač PEZ-a je Eduard Haas III čija je osnovna ideja uskoro postigla trijumfalan uspjeh u svijetu koji postoji i danas. Ime PEZ potječe od originalnog njemačkog naziva za pepermint (pfefferminz), te je sam proizvod bio prvenstveno namijenjen odraslim potrošačima više društvene klase. Osim poznatih bombona i figurica, PEZ je 1999. godine pokrenuo proizvodnju vitamina u obliku šumećih tableta. Jedan od najvećih proizvođača vitamina nudi dodatke prehrani za cijelu obitelj – od najmlađih do najstarijih. PEZ bomboni i vitamini prisutni su u preko 25 zemalja svijeta – u Europi, Aziji i SAD-u.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1897. Na Korčuli rođen kipar Frano Kršinić

Dulist

Australska influencerica upozorava na pravila odijevanja na hrvatskim plažama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist