Županija

Imaju li mladi priliku za zapošljavanje na udaljenim i izoliranim mjestima?

DESA zaposljavanje

DEŠA Dubrovnik započela je u veljači 2014. godine provedbu projekta „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima“ u sklopu EU-Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz sredstava EU i Ureda za udruge Vlade RH.

DEŠINI partneri na provedbi projekta: SVIMA – Udruga za razvoj organizacija civilnog društva, Udruga za održivi razvoj otoka Rave, Obrtničko učilište Zagreb, Elektrostrojarska škola u Varaždinu.
Putem ovog projekta adresira se problematika limitiranih mogućnosti cjeloživotnog učenja i zapošljavanja na velikom broju hrvatskih otoka koja, između ostalih čimbenika, izravno utječe na različite aspekte socijalne isključenosti mlade otočne populacije. U okviru ovog projekta organizirale su se fokus grupe na otocima Korčuli, Mljetu i Visu i to za mladu populaciju s otoka i predstavnike ključnih dionika zajednice, uskoro će se iste fokus grupe održati za mlade i predstavnike ključnih dionika otoka Rave.
Osnovni cilj fokus grupe za ključne dionike je utvrditi stajališta predstavnika ključnih dionika glede problematike zapošljivosti/mogućnosti za cjeloživotno učenje mladih osoba na geografski izoliranim/udaljenim otocima u Dalmaciji te prigoda za daljnje umrežavanje različitih institucija i učinkovitije javno zagovaranje navedene problematike na međužupanijskoj, nacionalnoj te EU razini.
Osnovni cilj fokus grupe za mlade je utvrditi stajališta mladih osoba (18–30 godina) glede prepreka koje otežavaju zapošljivost mladih na geografski izoliranim/udaljenim otocima u Dalmaciji te potrebe navedene populacije za povećanje kako zapošljivosti/mogućnosti za cjeloživotno učenje, tako i kvalitete života s namjerom ostanka na tim otocima.
Rezultati dobiveni ovim fokusnim grupama koristit će se za potrebe daljnjeg javnog zagovaranja problematike zapošljivosti mladih na otocima predviđenih u okviru gore navedenog projekta.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist