Vaše vijesti

IGOR LEGAZ O ČINGRIJI Grad Dubrovnik je bez natječaja ‘regalo’ poslovni prostor banci za tisuću i pol kuna

legaz otp kuneji 2

Igor Legaz, predstavnik Udruge Divlja liga vaterpolo, obratio se nadležnim nadležnim službama Gradske uprave po pitanju bankomata OTP banke koji je postavljen na vanjski zid dijela Vile Čingrije – ‘kule’.

Zanimalo ga je, dakle, temeljem čega ‘OTP’ banka drži bankomat na dijelu kompleksa ove velebne vile. Iz Grada Dubrovnika saznao je ovo:

-Obavještavam Vas kako je OTP banka Hrvatska d.d. imala zaključen ugovor br. 886/07 o zakupu poslovnog prostora za bankomat s Hrvatskom radiotelevizijom, Prisalvlj 3, Zagreb, dok je HRT bila korisnik Vila Čingrije. Grad Dubrovnik ‘naslijedio’ je navedeni ugovor o poslovnoj suradnji uz plaćanje naknade od 1.500, kuna mjesečno, za razdoblje od 1. studenog 2018. do 31. prosinca 2019. godine – napisali su iz Gradske uprave.

Legaz nadalje donosi izračune koliko OTP plaća ovaj prostor u centru Grada.

-Brutto tlocrtna površina ‘kule’ (u kvadratnim metrima) je 6.8 x 5 – 1.6 x 0.8 – 1.6 x 0.8 = 31.4. Sklapanje ugovora o zakupu za ‘soma i po’ kuna mjesečno, a u trajanju od 14 mjeseci, što bi značilo da plaćaju 21000 kuna ukupno. Ako se uzme da zakupnina poslovnog prostora u apsolutnom centru Dubrovnika ne može biti manja od ‘soma kuna’, onda je 31.44 x 1000 x 14 = 440160 kuneja (minimalno) – istaknuo je Legaz.

Naglašava da se iz ‘dopisa glasnogovornice nikako ne može saznati je li OTP prihvatila ono što joj je Grad Dubrovnik ‘ponudio’ pa ispada da OTP koristi prostoriju za poslovne svrhe tek na temelju ‘ponude’.’

-Gubitkom prava HRT na korištenje č.zem. 537/1 k.o. Gruž i iseljenjem HRT iz Vile Melka Čingrije, prestala su sva prava koja je HRT ugovorom prenijela na OTP pa Republika Hrvatska nikakav ugovor nije ‘naslijedila’ od HRT, a pogotovo tako nešto nije naslijedio ni Grad Dubrovnik. Oni su, bez javnog natječaja, ‘iz čista mira’, ničim izazvani, praktično ‘regalali’ banci OTP da zadrži u posjedu poslovni prostor u najcentralnijem središtu srca Dubrovnika, za ‘soma i po’ kuneja mjesečno, odnosno ‘za džaba’, uz istodobno zaključavanje ulaznog raštila đardina, kako bi sputavali narod u pravu na nesmetan pristup do mora. Najmanje jedan ‘dužnosnik’ Grada Dubrovnika je zapao u neugodnu ‘krivičnu opasnost’ – zaključio je Legaz.

Vlasnik fotografija i materijala: Igor Legaz

Pročitajte još

SNIJEŽNIČARI NA MITSKOJ PLANINI ‘Nismo očekivali da će Ararat biti nešto izvan svega’

Dulist

Ane Mljećka: ‘Zemljište gdje je Hotel Odisej bi se trebalo vratiti stanovnicima Goveđara’

Dulist

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist