Zanimljivosti

Idemo planinariti do Močiljske špilje!

eko omblici

Idemo planinariti do Močiljske špilje! – pozivaju eko-udruge Rijeke dubrovačke djecu i mlade Mokošičane, Eko-Ombliće i aktiviste Zelenog sunca da im se pridruže u subotu, 28. siječnja u 11 sati.

– Nalazimo se ispred Eko centra Zeleno Sunce i pod motom „Živi zeleno, misli zeleno“ krećemo prema toj najduljoj špilji dubrovačkog područja podno brda Somina iznad Pobrežja-geomorfološkom spomeniku Prirode – ističu u svom pozivu eko-aktivisti.

Planinarenje traje oko 1 sat i 40 minuta uz kratke odmore, a uspon ide eko stazama riječkih mrča iznad Mokošice preko  izvora pitke vode Tundrača, Žlijebi ,Petrova sela i Pobrežja prema Močiljskoj špilji.

– Čist zrak ,lijepa dubova šuma,potoci ,izvori vode, zelene livade, ljekovito bilje,ponajviše kadulja i mrča ,stare kamene kuće,rječki tovari  i prekrasan pogled na cijelu Rijeku dubrovačku svaki put nam razgali dušu – poručuju eko-aktivisti te dodaju kako će poslati glasni eko apel za veću brigu o ovome geomorfološkom spomeniku prirode koji je nekada bio turistička atrakcija, a sada je gotovo zaboravljen.

– Sa sobom valja ponijeti uobičajeno, a na povratku u Mokošicu, negdje oko 15.30, sati čeka vas iznenađenje! Dobrodošli svi koji volite planinariti,uživati u netaknutoj prirodei,družiti se! – pozivaju eko-aktivisti iz Rijeke dubrovačke, uz napomenu da se u slučaju jako vjetrovitog vremena ekološko-edukativni izlet odgađa za drugi put, ali će se u Eko centru održati 15. Eko-kviz na temu: „Ne bacajmo već reciklirajmo!“.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist