Aktualno

I ovog rujna budi dio promjena! Ostani živ i spasi živote!

Policija Akcija Boninovo 26

I ove se godine od danas do 22. rujna diljem Europe održavaju Dani sigurnosti u prometu pod geslom ‘Ostani živ i spasi živote!’. Kampanja se u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL provodi četvrtu godinu zaredom, a prvi put je pokrenuta u ljeto 2020.
Tema ovogodišnje kampanje je agresivno ponašanje sudionika u cestovnom prometu, s fokusom na rizična ponašanja vozača, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i lijekova te ulogu i ponašanje ‘mladih vozača’ u cestovnom prometu, uključujući i organizaciju ilegalnih automobilskih utrka.
Za vrijeme provođenja ‘Dana sigurnosti u prometu’, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine ‘četiri glavne ubojice u prometu’: brzine,
alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa te nepropisne upotrebe mobitela za vrijeme vožnje.
Dan bez poginulih u prometu obilježit će se 18. rujna.
Tog dana će se, u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, dodatno pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.
-Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan – dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. I prošle smo godine zajedno uspjeli! – na Dan bez poginulih u prometu, u Republici Hrvatskoj drugu godinu zaredom nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba.
Odgovornim ponašanjem u prometu spasimo živote i ove godine! – poručuju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

ČEKA SE KRAJ SEZONE Uskoro ‘makeover’ Male Onofrijeve fontane

Andrea Falkoni Račić

ČOVJEK BEZ MRLJE OSUĐEN NA 30 GODINA Šokirani obitelj i odvjetnica Marka Bekavca

Dulist

NEVJEROJATNA NEZGODA Autobus ‘harmonika’ zaglavio na Viktoriji

Dulist