Aktualno

I JUTROS BURNO NA PESKARIJI Hajdarhodžić najavljuje kaznenu prijavu protiv ravnatelja ŽLUD-a

hajdarhodzic peskarija 1 1
dig

Županijska lučka uprava i ovog je petka na Peskariju poslala zaštitare kako bi ugostitelja Mara Hajdarhodžića zaustavila u daljnjim radovima na postavljanju montažnog objekta. Istoj situaciji svjedočili smo i u ponedjeljak, kada je, baš kao i jutros, na teren izašla i policija.
Tada je, kako nam je u ponedjeljak rekao Hajdarhodžić, policija utvrdila kako ni Županijska lučka uprava ni zaštitari nemaju nikakvo pravo zaustaviti radove. Danas mu je pak, izjavio je Hajdarhodžić, policija rekla kako oni u ovom slučaju više nemaju nadležnosti te su ga savjetovali da se sve krene rješavati sudskim putem.
-Ovo je javno dobro, ograde se mogu pomaknuti i ljudi mogu prolaziti i po ovome sada moram se boriti papirima da bih dokazao da imam pravo gradnje i da su oni u krivu. Radovi su zaustavljeni silom. Komunicirat ću daljnje korake s odvjetnicom i pokrenuti neke postupke, čak razmišljam i o kaznenoj prijavi protiv ravnatelja Županijske lučke uprave, jer sad ulazimo u segment velikih gubitaka. Neovlašteno zaustavljanje radova je kazneno djelo – poručuje Maro Hajdarhodžić. Dodao je kako najprije Općinsko državno odvjetništvo i policija moraju utvrditi činjenično stanje pa će se onda dalje vidjeti ide li se u sudski postupak.
Inače, ističe kako je s radovima nastavio u ponedjeljak, s obzirom da mu se već mjesec dana iz Ministarstva nisu očitovali na žalbu koju je podnio zbog obustave radova.
-I u ponedjeljak i evo danas Županijska lučka uprava poslala je zaštitare koji brane to područje od izvođenja radova, a na osnovu zabrane konzervatora, no ŽLUD je potpuno pogrešna adresa jer nisu oni investitori nego ja. Umjesto da konzervatorima odgovore da su oni kriva adresa, meni zabranjuju radove na osnovu tog rješenja – rekao je Hajdarhodžić.

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist