Sport

HSTS NAGRADIO PRPIĆA ‘Njegov odlazak je velik gubitak za hrvatski stolni tenis’

mirko prpic

Hrvatski stolnoteniski savez posthumno je dodijelio priznanje Mirku Prpiću, dugogodišnjem stolnoteniskom treneru i sportskom djelatniku koji je nas je napustio sredinom svibnja ove godine.

Priznanje je dodijeljeno na redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatskog stolnoteniskog saveza prošle subote.
-Mirko je bio naša legenda, godinama uz nas, Cavtat… Odgojio je masu igrača, veliki gubitak za hrvatski stolni tenis – istaknuo je predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš, nakon čega je održana i minuta šutnje.

Podsjetimo, Mirko Prpić rođen je 1943. godine. Svojim znanjem, radom i entuzijazmom ostavio je dubok trag u konavoskom i dubrovačkom sportu, posebno stolnom tenisu kojem je posvetio svoj čitav život.

Bio je trener brojnih generacija cavtatskih i dubrovačkih stolnotenisača te član Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor. Bio je voditelj školske stolnoteniske ekipe Osnovne škole Cavtat, kao i kapetan ekipe OŠ Cavtat Konavljanin, koja je uspješno nastupala na prvenstvima grada Dubrovnika. Za svoj cjeloživotni doprinos sportu i stolnom tenisu 2013. godine Dubrovački savez športova dodijelio mu je Nagradu za životno djelo.

Pročitajte još

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist