Sport

HRVATSKI USPJEH NA TATAMIJU Oberan i Violić osvojile medalje u Abu Dhabiju

abu dabi oberan violic

Na prestižnom IJF Grand Slam natjecanju u Abu Dhabiju 2024., Hrvatska je imala devet predstavnika, među kojima su posebno zablistale naše judoke, Iva Oberan, članica JK Župa Dubrovačka i Anđela Violić iz JK “Dubrovnik 1966”

Iva Oberan osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 63 kg, dok je Anđela Violić ponosno odnijela brončanu medalju u kategoriji do 70 kg.

U finalu kategorije -63kg, Oberan se susrela s Francuskinjom Manon Deketer, finalisticom zagrebačkog IJF Grand Prix-a koji se održao u rujnu ove godine. U finalu niti jedna od judašica nije uspjela poentirati bod tijekom većeg dijela regularnog vremena. S jedne strane, Oberan je uglavnom napadala, dok je s druge strane Deketer pokušavala kontrirati. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, Deketer je na kraju uspjela primijeniti svoj ura-nage da postigne waza-ari, odnosno kontrirati Oberan te postići bod. Preostalo je dvanaest sekundi do kraja, što je bilo prekasno za Oberan da se vrati. Srebrna medalja za Oberan.

– Ovo mi je prvo finale na Grand Slamu, stvarno sam prezadovoljna rezultatom, malo mi je žao tog finala jer je bila dosta dobra borba i mislim da sam dobro radila. Šteta, mislim da sam imala dosta dobrih napada, ali Francuskinja je vrhunska natjecateljica te ujedno i osvajačica medalje sa SP-a. Mislim da sam pružila dosta dobar otpor, dosta gusta borba koja se mogla okrenuti i u moju stranu. Imala sam uspješnu godinu i gotovo na svim turnirima sam bila u finalnom bloku, pa sam stoga i u Abu Dhabiju htjela to pokazati – kazala je Oberan.

Na putu do finala Oberan je savladala Josie  Steele(GBR), Alessiu Corrao (BEL) i Carlottu Avanzato (ITA).

Banner 300x250 DU 1

Do finalnog bloka -70kg stigle su Anđela Violić(JK „Dubrovnik 1966“). Prva je u finalni blok za medalju -70kg krenula Anđela Violić koju je čekala predstavnica Brazila Ellen Froner u borbi za broncu. Dubrovkinja je  sjajno odradila borbu protiv Froner, poentirala waza-ari nožnom tehnikom Uchi Matom te zadržala prednost do isteka borbe.

– Prva Grand Slam medalja, jedan od najljepših dana u životu. Presretna sam, sve sam odradila kako treba i kako smo se dogovorili. Što je na kraju prikazano osvojenom medaljom – izjavila je Violić.

Ova sjajna postignuća dolaze nakon što su hrvatski judoke već ranije ove godine sudjelovale na Svjetskom prvenstvu održanom u svibnju, čime su dokazale svoju vrhunsku formu i upornost na međunarodnoj sceni.

Foto: IJF

Pročitajte još

LIGA NACIJA U napetoj završnici Hrvatska ipak odnijela pobjedu protiv Škotske

Dulist

Novi Beograd odnio pobjedu protiv Jugaša u Gružu

Dulist

[TEMAT MORE] Daljinska plivačica Dina Levačić čija priča inspirira mnoge

Dulist