Sport

Hrvatska vaterpolska mladost izborila četvrtfinale Europskog prvenstva do 15 godina

vaterpolisti ep 15

Hrvatska vaterpolska mladost, igrači do 15 godina, na sjajan su način, elegantno, ekspresno i samouvjereno izborili četvrtfinale Europskog prvenstva do 15 godina u portugalskom Louleu.

U osmini finala naime, u posljednjoj utakmici srijede, izabranici trenera Davida Burburana nisu dopustili suparnicima iz Rumunjske ni miligram šanse – 16:5. Uostalom, što više reći za utakmicu u kojoj jedna momčad povede 5:0 nakon osam minuta. Isprika, nakon 7 minuta i 59 sekundi. U zadnjoj sekundi prve četvrtine Rumunjska je postigla pogodak za 5:1.

Dvaput Gabrijel Burburan, pa Viktor Tončinić s igračem više, zatim Bartul Bučević i još jednom Burburan, bili su redom strijelci za glatkih 5:0.

Ono što je najbolje, na tomu naši mladići nisu stali. U drugoj četvrtini 7:1 i 8:3, pa na isteku treće dionice u kojoj Hrvatska nije primila gola, 11:3. Ako su ovo gledali Rusi, (a sigurno jesu), naši sljedeći suparnici, nije im baš bilo svejedno. Hrvatska momčad je djelovala bitno svježije, kvalitetnije (što u konačnici i jest), to su dokazali i potkrijepili ozbiljnim pristupom, a rezultat toga je vrlo visoka pobjeda za ulazak u četvrtfinale. Gabrijel Burburan je s 5 golova bio najprecizniji igrač utakmice.

Suparnik našim mladićima bit će u četvrtak momčad Rusije koja je u A skupini bila prva isprd Crne Gore i Portugala, te tako i izborila izravan plasman u četvrtzavršnicu.

Tekst/Foto: Hvs.hr

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist