Hrvatska

Hrvatska s najvećim rastom cijene pizze u prosincu!

pizza feta hrana

Hrvatska je među zemljama Europske unije s najvećim rastom cijene pizze u prosincu u odnosu na isti mjesec prije dvije godine, piše Danica.

U novim podacima Eurostata, u protekloj godini u prosincu cijena kupovne pizze u EU bila je prosječno 5,9 posto viša nego u prosincu 2022. godine. Među zemljama EU najveća godišnja inflacija za pizzu u prosincu protekle godine zabilježena je u Mađarskoj s 13,4 posto te slijede Luksemburg s 11,3 posto i Latvija s 10,6 posto. Dok je Hrvatska na šestome mjestu, što po godišnjem rastu cijene pizze iznosi devet posto.

Istodobno, u Nizozemskoj je zabilježen pad cijene od 0,9 posto u odnosu na prosinac prije dvije godine, dok su mali porasti postotaka zabilježeni u Danskoj od 0,9 Belgiji od 1 i Sloveniji od 1,1 posto.

Inače, ovog trenutka se u cijeloj Hrvatskoj, piše dalje Danica, traži više od stotinu majstora za pizzu. Neke pizzerije su objavile i plaće koje nude radnicima. Tako pizzerija u Veloj Luci na otoku Korčuli nudi plaću od 2 tisuće eura. Pripremat će pizze iz električne peći, a radno vrijeme je od 15 do 23 sata. Smještaj i hrana osigurani.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist