Aktualno

Hoće li Duhović preduhitriti Jamba?

duhovic jambo

Dva bivša gradonačelnika, jedan metkovski – Stipe Gabrić Jambo (HSS), a drugi korčulanski – Mirko Duhović (SDP), žele zasjesti u istu fotelju.

I Gabrić i Duhović su, podsjetimo, na proteklim lokalnim izborima doživjeli jednaku sudbinu. Na izborima za metkovskog gradonačelnika HSS-ovca Gabrića do nogu je potukla nezavisna lista Most psihijatra Boža Petrova, a SDP-ovac Duhović je, nakon tri gradonačelnička mandata na čelu Korčule, već  u prvom krugu izgubio izbore za dubrovačko-neretvanskog župana. Protiv Nikole Dobroslavića nije imao nikakve šanse.

Sada se, s jednakom ambicijom, obojica nadaju direktorskom mjestu u državnoj tvrtci Hrvatskim vodama, točnije u Vodnogospodarskoj oblasti (VGO) za slivove južnog Jadrana, i to barem na pet godina, koliko bi im trajao mandat ukoliko budu izabrani. Naime, Hrvatske vode u ponedjeljak su, 6. kolovoza, raspisale natječaj za to atraktivno radno mjesto, jer dosadašnji direktor Branko Pejaković s navršenih 65 godina života do kraja godine odlazi u mirovinu.
 
Tko je 'babaroga'?
 
I dok se u kuloarima i nekim medijskim napisima spominje kako za Jamba 'navija' čak i osobno SDP-ov ministar financija Slavko Linić, u tako nešto je zaista teško vjerovati. Prije bi bila riječ o 'plašenju male djece babarogama', kako bi eventualni izbor Korčulanina i SDP-ovca Mirka Duhovića bio prikazan kao 'manje zlo'.

S druge strane, bivši SDP-ov korčulanski gradonačelnik i kandidat za župana na proteklim lokalnim izborima Mirko Duhović za duList kaže kako se zapravo o prijavi na natječaj još uvijek premišlja. Razlog je, kako kaže, činjenica što je radno mjesto sa sjedištem u Splitu, a on je obiteljski čovjek.
– Ima puno razloga i za i protiv. Možda bi selidbom u Split narušio uspostavljeni obiteljski život. Još nisam donio nikakvu odluku – dodao je Duhović.

Inače, vrijedi napomenuti kako će konačnu odluku o budućem direktoru Vodnogospodarske oblasti (VGO) za slivove južnog Jadrana donijeti SDP-ov generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić nakon provedenog natječaja, čiji rok istječe u srijedu, 21. kolovoza u ponoć.

Pročitajte još

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Najava tjednog programa

Dulist

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist