Aktualno

Hitne intervencije Lučke kapetanije Dubrovnik završile bez stradalih i onečišćenja mora

Patrola Lucka Kapetanija 8

U MRCC Rijeka zaprimljena je dojava o nekoliko izvanrednih događaja na moru dubrovačkog arhipelaga, sve bez stradalih, ozlijeđenih i bez onečišćenja mora. Većina pomorskih nezgoda riješena je samostalno ili uz komercijalnu pomoć, dok se ističe jedna teža pomorska nezgoda.

Dojava o nasukavanju jedrilice dužine 19,02 metra, pod zastavom Kraljevine Nizozemske, u uvali Donje Čelo, kod otoka Koločepa, zaprimljena je u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik preko MRCC Rijeka jutros, 3. kolovoza u 04:11 sati. Voditelj jedrilice izvijestio je da nitko od tri člana posade nije ozlijeđen. Službenici dubrovačke Kapetanije na mjestu nezgode nisu uočili onečišćenje mora i morskog okoliša, iako je jedrilica pretrpjela materijalnu štetu.

Jedrilica je bila u plovnom stanju, te je LK Dubrovnik odobrila komercijalnu uslugu odsukavanja i tegljenja do sigurnog veza u Luci Gruž. Nakon inspekcijskog pregleda, vlasniku je izrečena zabrana plovidbe do uklanjanja oštećenja i ponovnog inspekcijskog nadzora.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik također su izvršili dvije hitne medicinske akcije na otoku Koločep. Prva akcija izvedena je jutros, 3. kolovoza, u 05:25 sati, nakon liječničkog zahtjeva za prijevoz pacijenta. Pacijent je prevezen brodicom za hitan medicinski prijevoz do Luke Gruž, gdje su ga u 06:20 sati preuzeli djelatnici HMP Dubrovnik.

Druga akcija izvedena je  u 10:18 sati, također temeljem liječničkog zahtjeva. Pacijent je prevezen iz Donjeg Čela, na otoku Koločepu, do Luke Gruž, gdje je stigao u 11:20 sati i preuzet od strane medicinskog osoblja za daljnje postupanje prema dubrovačkoj Općoj bolnici.

Pročitajte još

UZ DAN POBJEDE Položeni vijenci u čast hrabrim braniteljima

Dulist

DO 18. KOLOVOZA Zbog tehničkih razloga u prekidu linija Dubrovnik – Budva

Dulist

[FOTO] Slavlje nakon posljednje izvedbe Ekvinocija

Dulist