Aktualno

[HIDROELEKTRANA DUBROVNIK] Košta iznijela nove dokaze, Vijeće ih usvojilo!

doris kosta 1

Drugi je dan ročišta za HE Dubrovnik, a vijeće se nakon sat vremena povuklo na vijećanje i glasanje o novim dokazima. Nakon vijećanja i glasovanja, usvojeni su dokazi koje je predočila opunomoćenica obitelji Doris Košta.

Naime, opunomoćenica Doris Košta je predložila da se u dokaznom postupku, kao dokaz usvoji i pročita zabilješka sa sastanka Mješovitog holdinga Elektroprivrede Republike Srpske na kojem su bili nazočni Mato Mišković i Teo Sekondo, a koji se održao 2012. u prostorijama HE na Trebišnjici. Obrana se tome nije protivila. Košta je naglasila kako se tim spisom utvrđuje da je današnji svjedok Teo Sekondo bio aktivno uključen u proces revitalizacije pogona u Platu. Koštu je sudac upozorio da je impliciranjem da ima još dosta dokumentacije koja bi mogla dovesti do podizanja kaznene prijave protiv svjedoka radi davanja lažnog iskaza, utjecala na svjedoka koji je već prethodno od strane suda upozoren na obvezu iskazivanja, kao i posljedica lažnog iskazivanja. Košta je dala i zapisnik inspekcijskog nadzora iz 2017. kojeg je obavila Sanja Žuvela, viša inspektorica zaštite okoliša, a kojem je su sudjelovali Ivo Lise i Teo Sekondo. Također, dala je i zabilješku sa sastanka iz 2014. godine, a koja govori o sastanku s Elektrocentrom Petek. Njemu su bili nazočni Ivo i Pero Miletić te Teo Sekondo.
Tijekom pauze Košta je dala izjavu za medije.
-Želimo da se izvedu dokazi na okolnosti da svi koji su bili tamo tvrde da oni nemaju ništa s programom revitalizacije ni s posljedicama. Međutim, iz svih materijalnih dokaza koje prileže arhivi i koje prileže predmetnom događaju, evidentno je da su oni aktivno sudjelovali – rekla je te naglasila kako ovaj njen današnji potez možda nije korektan, ali je te dokumente dobila jučer.
-Utvrđenje materijalne istine je iznad svih uzusa kolegijalnog ponašanja – dodala je.
Na pitanje novinara vjeruje li kako će ključni svjedoci, koji se ispituju ovih dana, dati odgovore na neka pitanja na koja se čeka mjeseci odgovara: ‘Apsolutno neće’.
-Zato smo se potrudili pribaviti dokumentaciju, kako bismo im ukazali da su njihovi iskazi neistiniti te da svojim iskazima brane svoj status da ne bi došli u krug osoba koje bi potencijalno mogle i kazneno odgovarati – istaknula je te napomenula ponovno kako sigurno postoji još niz osobe koje su trebale biti obuhvaćene optužnicom za što postoje i materijalni dokazi.

 

 

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist