Hrvatska

HGK: ‘Mjere daju mir poduzetnicima barem do kraja godine’

korona virus karantena kafici008

„Zadovoljni smo jer su prijedlozi HGK još jednom uvaženi – uvedena je gradacija potpora prema padu prometa i način na koji se taj pad mjeri. Time se maksimalno uzima u obzir specifičnosti svakog sektora, a dodatno će pomoći i rast potpora za skraćenje radnog tjedna“, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović komentirajući najnovije mjere Vlade za pomoć gospodarstvu.
„Prioriteti su i dalje isti, očuvanje likvidnosti i radnih mjesta, a s ovim prilagodbama mjera napravili smo još jedan korak u dobrom smjeru i dali poduzetnicima mir barem do kraja godine“, naglasio je Burilović.
Podsjećamo, Vlada je omogućila skraćenje radnog vremena za 70 posto (dosad je bilo 50 posto), a maksimalna mjesečna potpora po radniku raste na 2800 kuna.
Novost je i da se pad prometa neće mjeriti na mjesečnoj bazi, već će se uspoređivati pad prometa u 2. i 3. kvartalu 2020. s prometom u 2. i 3. kvartalu 2019. godine. Tako se omogućuje realnija slika pada prometa u pojedinim djelatnostima, a iznimka su sektori kojima je rad ograničen odlukama Stožera, poput usluga hrane i pića. Njima je ostavljena mogućnost izbora računanja pada prometa na mjesečnoj ili kvartalnoj bazi.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist