Aktualno

HEROJI ULICE Dubrovački ‘prometnjaci’ uspješno ‘riješili’ pet kruzera!

pile promet 7

Iz gradske uprave pohvalili su se uspješno obavljenim zadatkom koordiniranja prometom na području užeg dijela grada u četvrtak ujutro za vrijeme dok je u gruškoj luci bilo čak pet kruzera.

-Pažljivijom distribucijom vremena upućivanja autobusa za shuttle prijevoz gostiju s brodova na kružnim putovanjima s lučkog područja prema Pilama te uskom suradnjom nadležnih službi kontaktna zona povijesne jezgre i tijekom današnjeg dana bila je oslobođena većih zastoja u prometu – stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.

Ističu kako su među pet kruzera bili i dva MSC broda koji su prvi put ove sezone akostali u gradu – Lirica i Simfonia.

-Rasporedom i radom na terenu djelatnika prometnog i komunalnog redarstva te Sanitata uz koordinaciju drugih službi poput Turističke zajednice grada Dubrovnika i Lučke uprave postignuto je uredno odvijanje prometa i u vremenima vršnog opterećenja. Grad Dubrovnik nastavlja s implementacijom mjera i aktivnosti u okviru projekta ‘Poštujmo Grad’ (‘Respect the City’) u cilju smanjenja gužvi i ublažavanja pritisaka koje veliki broj posjetitelja u kratkom vremenu ima na područje povijesne jezgre i kontaktne zone – ističe se u priopćenju.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist