Zanimljivosti

Helikopterom HRZ-a prevezena beba u inkubatoru

hrz novorodjence 01

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) iz sastava 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a prevezla je u ponedjeljak 18. studenoga oko ponoći prijevremeno rođenu bebu iz bolnice Dubrovnik do KBC-a Split, javlja nam ZC 112.

Letačka posada je najprije sletjela na helidrom splitskih Firula po inkubator u kojem je beba prevezena helikopterom Mi-8 MTV do Splita. Bila je ovo druga beba prevezena u inkubatoru u ovom mjesecu, a posada ETH bila je u sastavu kapetan satnik Dalibor Ivelja, kopilot poručnik Filip Petrinjak te tehničari letači nadnarednik Mladen Delić i desetnik Frane Franić.

Prijevoz tek rođenih beba s juga Hrvatske uz pomoć helikoptera HRZ-a i PZO-a dio je bolničkog projekta KBC-a Split 'K sebi' gdje se zbog potreba hitnog zbrinjavanja koriste letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera iz Divulja zahvaljujući kojem se djeci na najbrži mogući način pruža potrebita medicinska pomoć i skrb.

Ovo je bio 455. pacijent koje su letačke posade iz Divulja prevezle u ovoj godini što je najveći broj godišnjih medicinskih prevoženja od 1993. godine.

Pročitajte još

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist

Sretan rođendan našem kiparu Josipu Ivanoviću!

Dulist

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist