Politika

HDZ SE NE ODRIČE NAKNADA Za koga su se Srđevci odlučili?

srdjevci pressica

Kandidacijska lista grupe birača „Zajedno za Grad“ uputila je priopćenje za javnost u kojem su istaknuli kako su sa svim čimbenicima u Gradskom vijeću obavili razgovore.

U nastavku pročitajte što su iz svega zaključili:

„KLGB Zajedno za Grad uputila je 1. travnja 2015. godine javni upit vezan uz one točke koje smatra aktualnima i važnima u budućem, dvogodišnjem radu Gradskog vijeća. Kao što smo i najavili, ovim putem, a netom prije današnje sjednice Gradskog vijeća, obavještavamo javnost o odgovorima, očitovanjima i razgovorima koji su uslijedili nakon naših postavljenih pitanja.

Najprije su nam se javili predstavnici HDZ-a koji su nam u pisanoj formi odgovorili i dali svoja gledišta o našim pitanjima, a nakon toga dogovorili smo sastanak na kojem smo razgovarali o istim temama. Oni su u načelu pozitivno odgovorili na većinu naših pitanja. Na dva su pitanja, međutim, negativno odgovorili, i to na pitanje jesu li spremni ukinuti naknade za rad u upravnim vijećima i nadzornim odborima tvrtki i ustanova kojima je osnivač i vlasnik Grad Dubrovnik, kao i na pitanje jesu li spremni na smanjenje naknada za rad političkih stranaka (smatraju, naime, da se političke stranke trebaju financirati jedino iz proračunskih sredstava namijenjenih u tu svrhu).

Nakon toga imali smo razgovore s predstavnicima DDS-a na kojima su nam oni predstavili svoja gledišta na postavljena pitanja i teme. Naglasak u ovim pregovorima bio je na pitanju Garaže Dubrovnik.

S predstavnicima koalicije HNS- SDP- HSU također smo o svim pitanjima razgovarali vrlo detaljno. Na sastanku sa svim vijećnicima koalicije iskazana je spremnost na suradnju u vezi s postavljenim pitanjima i predložen je način rješavanja određenih problema. Sugovornici su spremni formirati povjerenstva po načelu pariteta svih sudionika u Gradskom vijeću koja bi se bavila ključnim pitanjima (izrada strateških dokumenata upravljanja, status tvrđave Imperial, pokretanje pripremnih radnji u izradi novih prostornih planova koji se oslanjaju na Županijski prostorni plan koji je osporen na Višem upravnom sudu, odnos prema pitanjima Garaže Dubrovnik, odnos prema DPDS-u).

Na kraju svi ovih razgovora zaključujemo da smo zadovoljni time što su sve opcije bile spremne na otvoreni dijalog i ponavljamo kako ćemo na tome inzistirati i nadalje. Zadovoljni smo i razinom dijaloga i nadamo se da će ona nastaviti prakticirati i u budućem radu Gradskoga vijeća.

Smatramo da Gradsko Vijeće treba ustrojiti po načelu participativnosti svih sudionika u Gradskom Vijeću Grada Dubrovnika. Naš izbor predsjedništva Gradskog vijeća bit će rezultat promišljanja o Gradskom vijeću koje će nastaviti s praksom dijaloga svih sudionika i to za dobrobit Grada i njegovih građana. Odabir predsjedništva Gradskog vijeća ne znači priklanjanje ijednoj političkoj opciji u Vijeću. O svakoj točki o kojoj će se raspravljati na Vijeću ili u odborima Vijeća, pristupat ćemo otvoreno, kao i u dosadašnjem radu. Kao što smo i dosad naglašavali, važan čimbenik u odluci o predsjedništvu Gradskog vijeća bit će broj prikupljenih potpisa za predloženog kandidata, kako i dolikuje demokratskom društvu.

KLGB Zajedno za Grad“

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist