Županija

HDZ: Držimo se obećanja i nemamo skandala

hdz pressica zupanija 010714

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić, župan DN Nikola Dobroslavić, HSU-ov Ivan Margaretić te HSLS-ov Ivo Gjaja održali su danas konferenciju za novinare povodom prolaska godine dane od pobjede na lokalnim izborima.

Branko Bačić istaknuo je ovom prilikom kako njihova koalicija igra funkciju zaštitnika nacionalnih interesa na jugu Hrvatske.
– To se očituje u nekoliko važnih točaka, u prvmo redu u Deklaracjii o položaju i statusu Županije, dalje tražili smo od Vlade da nastavi s izgradnjom Pelješkog mosta, zaustavili smo ratifikaciju ugovora o Malostonskom zaljevu, i osudili smo crnogorske stavove kako je ‘Prevlaka ničija’.

-Nismo imali većih propusta, dobro gospodarimo proračunom, dobili smo pozitivnu ocjenu za Centar za gospodarenje otpadom i imamo izvrsnu ulagačku klimu. Čekamo sada realizaciju dva elika projekta, golf na Srđu i Dubrovački biser. Županije je osnivač 69 društava i sva stoje relativno dobro. Najbolji primjer poduzeća koje je bilo u problemima, a sada se izvlači su Dubrovnik ceste koje su kupnjom Mironje sebi osigurale budućnost – rekao je župan DN Nikola Dobroslavić.

-HSU-ov Ivan Margareći istaknuo je kako je 87 posto odluka na Županijskoj skupštini doneseno jednoglasno, dok je Ivo Gjaja istaknuo kako treba biti ponosan na činjenicu da se uz rad županije ne mogu vezati nikakve afere.

-Ovo je reda, rada i bez afera i skandala. Držimo se naših predizbornih obećanja – zaključio je Branko Bačić.

Pročitajte još

POSLJEDICE NEVREMENA Vjetar odnio krov, napukla cesta, voda prodrla u kuće i trgovine

Dulist

‘POŠTIVAJTE I CIJENITE UČITELJE I PODRŠKU RODITELJA’ Župan uputio čestitku povodom nove školske godine

Dulist

STRANCI SPREJEM IŠARALI CAVTAT Lasić: Ovo je napad na naše vrijednosti!

Dulist