Aktualno

HAK-OVA PROMETNA PROGNOZA Gužve zbog produženog vikenda već od petka

bosanka guzva taxi176

Hrvatski autoklub upozorio je vozače na pojačani promet koji se očekuje već od petka, 11. kolovoza na važnijim cestovnim pravcima u smjeru juga. Sve zbog blagdana Velike Gospe, koji se obilježava u utorak, što je ujedno i neradni dan za većinu pa će mnogi produljiti svoj odmor ili otputovati na jedan kraći od četiri dana.
U svojoj prometnoj prognozi navode i gdje se sve može očekivati pojačan promet:
• A1 Zagreb-Split-Ploče na dionici Zagreb-Bosiljevo II, s čekanjima na ulazu Lučko; vožnjom u koloni s povremenim zaustavljanjima, usporavanjima neposredno uz izlaz Karlovac i na samom čvoru Bosiljevo II;
• A3 Bregana-Lipovac i zagrebačka obilaznica prema naplatnim postajama Lučko u smjeru mora iz smjera Jankomira (Zagreb zapad)
• na prilazu Krčkom mostu;
• Riječka obilaznica (A7) kod čvora Matulji (Učka) u smjeru Istre/Opatije
• na Jadranskoj magistrali na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku, na dionici Split-Omiš-Makarska;
• granični prijelazi na ulazu u Hrvatsku iz smjera BiH i Srbije;
• trajektna pristaništa u smjeru otoka.

-Subotnje će jutro biti također prožeto vrlo jakim prometom u smjeru juga. Među opterećenije prometnice koje smo prethodno spomenuli, dodali bismo:
• autocestu A2 Zagreb-Macelj pred naplatnom postajom Trakošćan, te u zoni preusmjeravanja prometa u jednu traku između čvora Đurmanec i naplate Trakošćan u smjeru Zagreba gdje se povremeno formiraju zastoji i kolone od nekoliko kilometara;
• DC1 Zagreb-Karlovac, od Zagreba preko Jastrebarskog, pa sve do Karlovca s povremenim kolonama i zaustavljanjima – navode iz HAK-a dalje.
Kad je pak riječ o nedjelji, pojačan promet prema jugu očekuje se u jutarnjim satima, pa onda prema unutrašnjosti od poslijepodneva prema kraju dana. Povremeno, dužih kolona u kretanju može biti pred naplatom Lučko/Demerje. U posljednje vrijeme, vrlo gust promet i čekanja s neizbježnim zastojima se više očekuju ponedjeljkom u oba smjera. Među sve gore spomenute ceste,dodaju i A4 Goričan-Zagreb, između čvorova POPOVEC i ZAGREB ISTOK u smjeru Zagreba.
-Dodatno, tijekom utorka 15. kolovoza, vjernici iz Hrvatske, pohodit će mnogobrojna marijanska svetišta u Sinju, Krasnu, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu, Mariji Bistrici, te Međugorju u Hercegovini. Svuda očekujemo pojačan promet i gužve već od ranih jutarnjih sati. Vozače upozoravamo na mnogobrojne hodočasnike pješake kojih će na našim cestama biti tijekom noći s ponedjeljka na utorak, ali i ranojutarnjih sati u utorak. Krajem dana se očekuje pojačan promet prema unutrašnjosti. Kako vjernika-hodočasnika, tako i domaćih i stranih turista – ističu dalje.
Napominju i kako trajekti i katamarani plove prema ljetnom plovidbenom redu. U većini pristaništa i luka očekuje se gust promet uz čekanja, po potrebi uvodit će se dodatne linije.

Ostale detalje i savjete pročitajte ovdje.

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist