Zanimljivosti

Gruški školarci u “Školskoj prometnoj jedinici”

mup skola 03

Predstavnici PU dubrovačko-neretvanske županije danas su za 32 učenika 6. i 7. razreda Osnovne škole ‘Ivan Gundulić’ podijelili službene iskaznice ‘Školske prometne jedinice’, kao i diplome o završnom osposobljavanju.

Podsjetimo, policijski službenik za prometnu preventive održao je od 8. do 12. travnja obuku učenicima o poznavanju pravila prometa, prometnih znakova i upravljanja prometom.
 
Ovoj maloj svečanosti nazočio je zamjenik  načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tonči Glumac sa svojim suradnicima, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima, predstavnik Županije dubrovačko-neretvanske, te brojni učenici i zaposlenici ove škole.
 
Ravnateljica OŠ Ivan Gundulić Vedrana Elez izrazila je veliko zadovoljstvo činjenicom da se upravo u njihovoj školi po prvi puta provodi ovakav preventivni projekt te da su učenici s veseljem i odgovornošću pristupili ovom projektu i zadatku.
 
„Školska prometna jedinica“ naziv je preventivnog projekta koji se po prvi puta provodi na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, i to u Osnovnoj školi „Ivan Gundulić“ u Dubrovniku. Projekt je inicirala PU dubrovačko-neretvanska, a podršku u realizaciji dao je Grad Dubrovnik koji je učenicima osigurao potrebne komplete opreme školske prometne jedinice.
 
Cilj projekta je podizanje razine sigurnosti u cestovnom prometu, dok je cilj angažmana djece da među svojim vršnjacima razvijaju trajne navike pravilnog ponašanja u prometu. Ujedno, njihova je zadaća da rade na unapređenju prometne kulture, te da svojim primjerima i ponašanjem ukazuju na razvijanje prijateljstva, požrtvovnosti, savjesnosti i drugih pozitivnih osobina mladih.
 
Pilot projekt „Školska prometna jedinica“ za sada će se provoditi u Osnovnoj školi Ivan Gundulić u Dubrovniku, a sljedeće školske godine u ovaj se projekt planiraju uključiti sve osnovne škole sa područja Grada Dubrovnika, kao i veći broj osnovnih škola na području Županije dubrovačko-neretvanske koja je također podržala našu inicijativu osnivanja školskih prometnih jedinica.

Pročitajte još

Međunarodni je dan dobročinstva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Rođen poznati dirigent Baldo Podić

Dulist

LIONSI NA LASTOVU Poezijom do donacije za Dom zdravlja

Dulist