DuList IN

GRAFIČKI DIZAJNER Finac koji je ‘oživio’ Disneyeve junake odmarao se u gradu

jirka disney

U Dubrovniku je svoj godišnji odmor provodio Jirka Vinse Jonatan Vaatainen, 28-godišnji finski umjetnik i grafički dizajner koji je svjetsku slavu stekao ‘oživljavanjem’ Disneyevih junaka kroz vrlo realistične portrete.

Vaatainen je odrastao iz Disneyeve crtane filmove, a likovi iz crtića postali su mu nepresušan izvor nadahnuća. U nekoliko posljednjih godina Jirka je stvarao njihove portrete, na kojima su likovi prikazani vrlo realistično.

-Te 2011. godine postavio sam sebi izazov u Photoshopu i pokušao istražiti kako bi izgledao lik Ursule iz Male Sirene u stvarnom životu – rekao je Jirka za portal Bored Panda.

-Odrastao sam uz mnogo tih likova pa je osjećaj nostalgije učinio taj projekt još zanimljivijim i zabavnijim – objasnio je Jirka.

-Nadahnula me ideja ‘oživljavanja’ tih likova koje svi znamo i volimo, i to na način na koji bih ih zamislio da su ‘više stvarni’, a da opet budu bliski svom originalnom izgledu – istaknuo je Jirka.

Kaže kako često u glavi ima dosta jasnu ideju kako bi određeni lik trebao izgledati, ali kako stvoriti portret može postati proces pokušaja i pogreške.

-Nitko od njih nema posebno istaknute crte lica, često je više riječ o tome da dobijem smisao njihove osobnosti – objasnio je Jirka.

Više o Jirki možete saznati na njegovom Instagram profilu, a o njegovim Disney likovima na službenoj internetskoj stranici.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist