GradPolitika

GRADSKO VIJEĆE UŽIVO Počela sjednica, četvero vijećnika nedostaje

Sjednica Gradskog vijeća 27. siječnja 2014.

Od 10 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održava se 9. po redu sjednica Gradskog vijeća.

U 29 točaka dnevnog reda (a šuška se i o još nekoliko točaka koje bi se trebale tu naći) odlučit će se o smjeni aktualne ravnateljice Linđa Dubravke Sarić, kao i ravnateljice Zavoda za obnovu Dubrovnika Ivanke Jemo, vijećnici će raspravljati i o izmjenama odluke o zaduživanju Grada Dubrovnika (koja je povučena s dnevnog reda prošle sjednice), uvodi se stroži režim prometovanja vozila kroz staru gradsku jezgru, a zanimljivo je pogledati i izvješća o radu nekih komunalnih tvrtki u vlasništvu Grada. Također raspisuje se natječaj za za javno nadmetanje za prostor INA-ine pumpne stanice, a Konzumu će za 10,6 milijuna kuna biti prodano zemljište u Obuljenom.

Na sjednici nema Matka Bupića (HL), Marijele Marković (Srđ je Grad), Antuna Pravedana (Nezavisni), Ivana Šimunovića (HSP AS).

S dnevnog reda maknuta je točka 25. , odnosno Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika.

HSLS-ov Ivo Gjaja tražio je da se općini Kistanje dodijeli oko 1.5 milijuna kuna za saniranje ceste. Iznos bi se financirao iz sredstava koji bi se uprihodili radom muzeja. Gradonačelnik Dubrovnika rekao je kako zna da su ljudi koji tamo žive povijesno vezani s Dubrovnikom i kako on sam ‘živi u Janjevskoj, pa samim time više suosjeća’.

-Prijedlog je uvažen, ali trenutno to ne možemo napraviti – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

Gradonačelnik Franković s ministrom Piletićem o uređenju Centra za pružanje usluga u zajednici

Dulist

Orijentacijsko-inovacijski kamp za športske aktivnosti za osobe s invaliditetom u Dubrovniku

Dulist

Gradonačelnik uputio čestitke Barakudicama

Dulist