GradPolitika

GRADSKO VIJEĆE Srušen kvorum, nema sjednice!

gradsko vijece prazne klupe 090516 1

U 16 sati počinje 19. po redu sjednica Gradskog vijeća.

Na dnevnom redu su među ostalim imenovanje ravnatelja DSO-a i Kinematografa, kao i dopuna Odluke o komunalnom redu. Očekuje se u izglasavanje nepovjerenja aktualnom predsjedniku HDZ-ovom Matu Frankoviću.

Tijek sjednice:

17:52 Nakon rušenja kvoruma konferencije za novinare održali su prvo predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, a potom i gradonačelnik Andro Vlahušić.

16:26 Žao mi je što nema naših koalicijskih partnera, mi ne možemo preuzeti odgovornot za tako važne odluke – rekao je Mladen Gojun ispred SDP-a. Nakon toga su vijećnici SDP-a i HSU ipak napustili sjednicu vijeća čime je srušen kvorum i prekinuta sjednica!

16:24 Žao mi je što nema gradonačelnika, a drago mi je što su tu vijećnici SDP-a i HSU. Znam da je pritisak na vama velik. Cijena su taksiji, DSO i Kinematografi. Žrtve su građani i vijećnici. Na takve surove kompromise nikad nećeu pristati. žao mi je što nema gradonačelnika očito je dobio novog šefa koji mu je rekao kako ne smije doći na sjednicu

16:23 Vijećnici HSU-a i SDP-a su se ipak vratili na sjednicu.
16:19 Određena je stanka od pet minuta na zahtjev SDP-a i HSU. Najvjerojatnije sjednice neće ni biti ako se nakon stanke tih pet vijećnika ne vrati u klupe. Naime, neće postojati kvorum od 13 vijećnika.

16: 12 Na sjednici je 15 vijećnika od njih 25. Nedostaju svi vijećnici HNS-a, DUSTRA-e i DDS-a, kao i jedan vijećnik HSP AS-a. Na sjednici su pak ostali vijećnici HSU-a i SDP-a (iz redova Vlahušićeve koalicije), kao i vijećnici HDZ-a, HSS-a i HSLS-a.

16:05 Očekuje se početak sjednice.

Pročitajte još

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist