Grad

‘Gradsko vijeće mora poslati političku poruku – ne korupciji i kriminalnim radnjama’

gradsko vijece protiv

Gradski vijećnici nisu prihvatili izvješće o poslovanju Dubrovačke razvojne agencije DURA-a, zbog prvih pet mjeseci poslovanja u 2017. godini, niza nepravilnosti, istrage DORH-a, optužnica…

Kako je istaknuo gradonačelnik Mato Franković revizija Grada Dubrovnika utvrdila je niz nepravilnosti u poslovanju DURA-e, a sve je rezultiralo istragom DORH-a i kaznenom prijavom protiv bivše direktorice Andree Novaković, koja je kazneno prijavljena. Franković je istaknuo i kako je prije desetak dana optužnica proširena, i sve to rezultiralo je neprihvaćanju izvješća.

– Isto se ne odnosi na razdoblje nove direktorice koja je uspjela riješiti sve probleme i sve nalaze revizije. O izvješću se glasa u cjelini, a ne parcijalno te je prijedlog zaključka o neprihvaćanju Izvješća o poslovanju – rekao je Franković.

No, vijećnik HNS-a Miho Obradović istaknuo je kako je izvješće prihvatio Nadzorni odbor DURA-e na čelu sa Zrinkom Raguž, pa mu nije jasno zašto ga Gradsko vijeće ne prihvaća.

-Da se radi o aktualnom direktoru rezultat bi bio smjena. No, Gradsko vijeće mora poslati političku poruku, a to je ne korupciji i kriminalnim radnjama – objasnio je gradonačelnik.

-Shvaćamo što se događalo, znamo što se događalo, ali direktorica je već osam mjeseci tamo, vidim da se kvalitetno radi i mislim da neprihvaćanjem ne prihvaćamo ni njeno izvješće. Stoga ćemo biti suzdržani – rekao je Ivan Jelčić (DDS) istaknuvši kako je jasno da izvješće za prva četiri mjeseca ne mogu prihvatiti.

-Trebalo bi ovo odgoditi i podijeliti u dva dijela, jer nije pošteno – smatra Rikard Rossetti, dodavši kako će se i javnost zbuniti. ‘Zbunjoza’, dobacio je Rossetti.

-Ja ne mislim da je ‘zbunjoza’. Da postoji jedan dan inkriminirajućeg djelovanja u DURA-i, mi ne smijemo to prihvatiti. Mi ovdje ne glasamo o ravnateljici Ana Mariji Pilato, već o izvješću tvrtke – objasnio je Franković.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist