Grad

GRADSKO VIJEĆE Dopune dnevnog reda više se ne mogu niti pratiti

gradsko vijece proracun 181216 6

Uz 18 najavljenih točaka dnevnog reda, na početku sjednice zatraženo je dodavanje još nevjerojatnih 17 točaka dnevnog reda.

Među njima valja istaknuti i imenovanje natječajnog povjerenstva za Muzej domovinskog rata, očitovanje gradonačelnika o Državnoj reviziji
otpis potraživnja prema Ragusa parkinugi Constructus, odluke vezane za zakup javnih površina kao i Plan njihovog korištenja u i izvan povijesne jezgre.
Također tražio se raskid ugovora s Razvoj golfom, omogućavanje obročnog plaćanja Željku Careviću kao i kupnje nekretnina u Sustjepanu i Gružu, Petrovu selu i Zatonu, te izmjene Odluke o autotaksistima.
Podsjetimo, svi dubrovački taksiti voze bez koncesije Grada Dubrovnika koje su istekle krajem travnja. Novi natječaj svi čekaju kao ozebli sunce.
Olga Muratti tražila je skidanje UPU-a Jakljan, a s dnevnog reda povukao je gradonačelnik Vlahušić.
S dnevnog reda skinuta vijećnička pitanja, a dodane su točke Odluka o autotaksi prijevozu, analiza sustava civilne zaštite i financijske analize, natječajno povjerenstvo za Muzej Domovinskog rata, točka kojom se uređuju odnosi SPC-a i Dubrovačkih knjižnica oko prostora Narodne knjižnice, sibvencioniranja autobusne karte za studente i srednjoškolce, očitovanje Vlahušića o Državnoj reviziji, zakup i opremanje školskih ustanova, odluke vezane za zakup javnih površina kao i Plan njihovog korištenja u i izvan povijesne jezgre. Uvrštena je i točka o obročnoj otplati Željku Careviću kao i ona o zbrinjavanju otpada, kao i kupnje nekretnina u Petrovu selu i Zatonu.
Nisu dodane otpis potraživnja prema Ragusa parking i Constructus, raskid ugovora s Razvoj golfom za tvrđavu Imperijal, te kupnje nekretnina u Sustjepanu i Gružu. Ta kupnja je 280 tisuća kvadrata na Nuncijati i 70 tisuća kvadrata na Rašici.

Na koncu je određena desetominutna stanka da se isprinta novi dnevni red kako bi vijećnici mogli pratiti rad.

Pero Vićan ostao je ogorčen odbijanjem ove točke rekavši kako grad već ima 60 tisuća kvadarata na Nuncijati, a tražio je kako ne može vjerovati da su vijećnici odbili ovakvu kupnju za 55 milijuna kuna.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist