Grad

GRADONAČELNIKOVA PORUKA UZ DAN BRANITELJA Za hrabrost i slobodu Vam hvala!

vlahusic pile1

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je poruku uz Dan dubrovačkih branitelja i blagdan svetog Nikole, koju prenosimo u cijelosti:

– Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani,

na blagan sv. Nikole prije 24 godine Dubrovnik je proživljvao najteže trenutke u svojoj modernoj povijesti. Uz nenadoknadivu ljudsku žrtvu i pretrpljena razaranja 6. prosinca 1991. ostao je upisan kao dan kada je obranjen Grad.

S posebnim pijetetom sjećamo se danas svih poginulih branitelja. Sve što danas imamo, slobodu koju uživamo, Vašom žrtvom ostavili ste nam u naslijeđe.

Neizmjerno hvala svim ljudima koji su se suprostavili agresorima na prvim crtama obrane, članovima obitelji poginulih branitelja, ali i svima onima koji su ostali u ranjenom gradu i branili ga svojom pristunošću, aktivnošću i prkosom.

Bez Vaše krvi, iznimnih napora i hrabrosti, bez ljudi kojima je ljubav prema našem gradu 1991. godine bila važnija od samih života, ni Dubrovnik ni Republika Hrvatska ne bi danas bili slobodni.

Za hrabrost i slobodu Vam hvala!

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno svim sugrađanima čestitam blagdan Svetog Nikole i Dan dubrovačkih branitelja – gradonačelnik Andro Vlahušić.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović