Grad

GRADONAČELNIK IZRAZIO SUĆUT OBITELJI KAČIĆ ‘U životu nije birao lakše pravce, nego one ispravne’

HRVOJE KACIC

U povodu smrti Hrvoja Kačića, nagrađivanog sportaša, člana Juga i vaterpolske reprezentacije, zastupnika u Saboru izabranog na prvim demokratskim izborima u Hrvatskoj 1990. godine te predsjednika Komisije za granice Republike Hrvatske od 1994. do 2001., hrvatskog intelektualca i diplomata, riječi sućuti obitelji Kačić uputio je danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković:

Poštovana obitelji Kačić,

S tugom sam primio vijest o odlasku gospara Hrvoja Kačića, izvrsnog sportaša, neprikosnovenog jugaša, vrhunskog intelektualca, stručnjaka, diplomata, osvjedočenog hrvatskog domoljuba, a prije svega dobrog čovjeka.

U životu nije birao lakše pravce, nego one ispravne, iako su upravo takvi značili i zatvor zbog nepodobnosti i oduzimanje putovnice zbog čega nije mogao sudjelovati na važnim natjecanjima u sportu koji je za njega bio život. Unatoč tome, sa svojim Jugom i reprezentacijom osvojio je brojne nagrade, među kojima i najveći uspjeh svakog sportaša, medalju s Olimpijskih igara.

Uvijek svoj, gradeći životni put na vlastitim principima, dočekao je nezavisnost voljene Hrvatske i dao svoj veliki doprinos u počecima mlade države kao vrstan pravnik. Kao doktor pomorskog prava, od 1994. do 2001. bio je predsjednik Državne komisije za granice Republike Hrvatske, kada su njegov predani rad i stručnost bili od velike pomoći kod utvrđivanja pomorskih granica.

Sudjelovao je i u donošenju prvog Ustava Republike Hrvatske i tako doprinio u gradnji osnovnih temelja naše države.

Imamo puno razloga biti zahvalni na tome što je gospar Hrvoje Kačić bio naš, a najviše je ipak bio Vaš i stoga Vam, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, upućujem iskrene izraze sućuti zbog Vašeg gubitka.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist