Grad

Građani odsad mogu na Lokrum besplatno

lokrum pressica 090714 2

– Pokazalo se kako je povećanje cijena karata za Lokrum bilo opravdano jer smo imali 15 posto više dolazaka i 33 posto više prihoda – rekao je v.d. ravnatelja Mario Tevšić na jutrošnjoj konferenciji za novinare.

-Prodano je dosad 31 tisuću karata, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je u ovom prvo m razdobjlu prodano 27 tisuća. U te brojke ne računamo povlaštene karte i Dubrovčane – istaknuo je Tevšić koji je zajedno s kolegicom Kristinom Ćurčijom predstavio novi tip ‘karte za građane’.

-Riječ je o kuponima s kojima građani Dubrovnika imaju pravo na četiri besplatna odlaska našim brodovima na Lokrum. Sve što trebaju je doći u naš ured s fotografijom da ga izradimo – reko je Tevšić.
-To je korak naprijed prema našim sugrađanima koji nemaju pokaz – nadovezala se Ćurčija.

-Lokrum će pokušati biti ‘gromobran’ za Dubrovčane jer smo svjedoci sve češćeg ‘tjeranja’ s plaža od strane pojedinica – kaže Tevšić te na novinarski upit odgovara kako se ova pogodnost ne odnosi na okolne općine.

-Za stanovnike okolnih općina vrijedi povlastica kupnje karte za 10 kuna uz Libertasov pokaz – kaže Tevšić.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji, JU Lorkum je zbog loših vremenskih prilika u lipnju izgubila najmanje milijun kuna. Također,  završeni su grubi radovi na drvenim kućicama bivšeg liječilišta i odmarališta, a preostaju ih samo ‘obući’ u drvo. U njima će do jeseni niknuti restoran, a imat će i wc prilagođen invalidima.

Osim toga, u pripremi je nova Odluka koja će omogućiti kažnjavanje svih onih koji su dovoljno neodgovorni da ne sudjeluju u zaštiti ovg dubrovačkog bisera.
-Pripremamo Odluku o zaštiti prirode koju mora odobriti Gradsko vijeće. Nadam se da će to zaživjeti čim prije. Svi koji se ne budu pridržavali pravila zaštite prirode biti će kažnjeni – rekao je v.d. ravnatelja JU Lokrum Mario Tevšić.

Pročitajte još

‘TATA JE TATA’ PONOVNO POKREĆE AKCIJU Skupljaju se sredstva za dva bitna uređaja!

Dulist

Lukrecija Pavlović Ujdur nova je ravnateljica Osnovne škole Župa Dubrovačka

Dulist

NOVI TREND Stolice za rezervaciju ‘zastarile’, vozači parking našli u traci za prestrojavanje

Dulist