Aktualno

Grad zabranio proslavu norijade na Pločama, nova lokacija u Gospinom polju

gimnazija maturanti norijada 6

Grad Dubrovnik zabranio je proslavu zadnjeg dana škole maturanata, odnosno norijadu, na prostoru parka na Pločama iznad pretovarne zone. Umjesto Ploča, iz Grada su kao mjesto proslave zadnjeg dana škole predložili prostor u Gospinom polju, na prostoru bivše Atlasove garaže. Gospino polje kako navode smatraju prikladnijim te ističu obavezu organizatora da sve troškove poput tehnike i zaštitara treba snositi samostalno. Inače, norijada je ove godine predviđena u petak, 24. svibnja.

Ovakva odluka Grada stigla je slijedom zaključka Zbora građana Gradskog kotara Ploče iza Grada prema kojem se tražilo izmještanje proslave norijade iz parka na Pločama na za to prikladniju i sigurniju lokaciju.

Da je lokacija neprimjerena, s građanima se složio Grad Dubrovnik koji je, uz park na Pločama, uskratio suglasnost proslave zadnjeg dana škole i na drugim javnim površinama u vlasništvu Grada s obzirom na, kako su naveli, neželjene situacije i ometanje normalnog funkcioniranja građana prethodnih godina. Iz Grada dodaju kako će, u slučaju ne postupanja po ovoj obavijesti, poduzeti odgovarajuće mjere koje se budu smatrale potrebnim.

Foto Arhiva 

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist