Grad

Grad postavlja 11 usporivača brzine se uz škole i dječja igrališta

usporivaci 2

U sklopu povećanja sigurnosti prometa na cestama Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za promet provodi radove na postavljanju opreme za smirivanje prometa. Na dijelovima nerazvrstanih cesta uz škole i dječja igrališta ukupno će se postaviti 11 usporivača brzine, tzv. ležećih policajaca.

Lokacije na kojima se „ležeći policajci“ postavljaju su kod Studentskog doma i OŠ Montovjerna u Ulici Marka Marojice, u neposrednoj blizini sportsko-rekreacijskog parka s dječjim i sportskim igralištima na glavici Babinog kuka (Kliševska ulica) te u blizini Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik u Ulici Gabra Rajčevića.

Usporivač brzine doprinijet će se sigurnosti i u neposrednoj blizini dječjeg igrališta u Ulici od Montovjerne, a po dva komada postavit će se u Novoj Mokošici, i to na prilazu osnovnoj školi u Ulici Bartola Kašića te na kolniku ulica Vinogradarske i Od Izvora.

Ukupna vrijednost nabave i postavljanja opreme s pripadajućim prometnim znakovima je oko 117 tisuća kuna, izvođač radova je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., dok je prometni elaborat za postavljanje izradila tvrtka Apsida inženjering d.o.o.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist