Grad

Grad planira uređenje parka u Ulici Žrtava s Dakse

park zrtava s dakse

Grad Dubrovnik započeo je postupak izrade projektne dokumentacije za uređenje parka u Ulici Žrtava s Dakse. Park se nalazi na samom početku ove ulice uz njen sjeverni rub, a proteže se na ukupnoj površini od 2000 metara kvadratnih, ističu u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

-Cilj projekta jest dobiti uređeni park s diskretnom rasvjetom, opremljen funkcionalnom i ekonomičnom urbanom opremom koji će posjetiteljima poslužiti kao zelena oaza za odmor, a posebno u vrućim ljetnim mjesecima kao mjesto prirodnog hlada. Stoga je poseban naglasak upravo na hortikulturnom uređenju – naglašavaju iz Gradske uprave.

Projektna dokumentacija izrađivača Studio Landa d.o.o. za krajobraznu arhitekturu, a prema projektnom zadatku Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika, sastojat će se od glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom, a uključivat će krajobrazno-arhitektonski projekt, projekt navodnjavanja, projekt elektrotehničkih instalacija s rasvjetom i projekt urbane opreme.

Projektna dokumentacija koristit će se za izvođenje radova na uređenju parka, a radovi će obuhvatiti i uređenje pješačkog prolaza između zelenog pojasa i stambenih objekata.

Vrijednost ugovora za izradu projektne dokumentacije iznosi 22.000 kuna bez PDV-a.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović