Grad

Grad osigurao Elafitima punkt pripravnosti hitne medicinske pomoći

hitna elafiti
Gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić potpisali su u četvrtak Ugovor o poslovnoj suradnji za organizaciju punkta pripravnosti hitne medicine na Elafitima, tj. na otocima Šipanu i Lopudu.

Naime, radi osiguranja provođenja zdravstvene zaštite stanovnika Grada Dubrovnika iznad standarda utvrđenih obveznim zdravstvenim osiguranjem, Grad Dubrovnik je nastavo na obećanje gradonačelnika Frankovića iz veljače ove godine, a nakon što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odbio financirati ovu prijeko potrebnu zdravstvenu uslugu, u potpunosti preuzeo financiranje punkta pripravnosti hitne medicine na Elafitima.

-Grad Dubrovnik nastavlja i dalje podupirati rad Zavoda za hitnu medicinu – rekao je gradonačelnik Franković u prigodi potpisivanja ugovora podsjetivši kako je Grad u veljači Zavodu donirao vozilo hitne pomoći vrijedno 370 tisuća kuna, a koje je u sklopu programa Ulaganje u medicinsku opremu nabavljeno proračunskom donacijom.
-Medicinska pripravnost na Elafitima važna nam je i radi turističke sezone i radi brze reakcije prema našim sugrađanima i zato smo donijeli ovu odluku nakon što su resorno ministarstvo i HZZO odustali od financiranja – rekao je gradonačelnik.
Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić zahvalio je Gradu Dubrovniku na sredstvima koja u cijelosti pokrivaju trošak ove zdravstene usluge.

Za funkcioniranje interventnog tima na Elafitima u ugovornom razdoblju od 1. lipnja do 31. prosinca 2018. godine Grad Dubrovnik će u svom proračunu osigurati iznos od  248 tisuća kuna, odnosno 35.428,57 kuna mjesečno.

Potpisivanju ugovora nazočio je i pročelnik nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist