Zanimljivosti

Goveđi Paillard

mozart56

Rikula je iznimno vrijedan izvor minerala i vitamina.

Dragi moji čitatelji danas ćemo pripremiti jedno od omiljenih jela sa naše posebne ponude.
Goveđi Paillard je komad ramsteka koji serviramo uz rikulu i restane patate. Nadam se da ćete uživati u pripremi ovog jela. Prije svega ću vam kao i obično reći nešto o rikuli.

Rikula je mediteranska samonikla biljka gorkasta okusa koja se u kulinarstvu upotrebljava još od doba Rimljana. Kao što već znate, u našoj regiji je vrlo raširena i rado se upotrebljava. Rikula je iznimno vrijedan izvor minerala i vitamina od kojih se ističu kalcij, magnezij, željezo, kalij, fosfor te vitamini A, K i vitamin C.

Zato, dragi moji, kad god imate priliku poslužite je kako bi sebi i svojim najdražima opskrbili sve ove dragocjene tvari. A sad idemo kuhati!

Potrebne namirnice za 2 osobe:
2 odreska ramsteka
200 g rikule
2 rajčice
sol
papar
balzamični ocat
maslinovo ulje

 
Prigotovljavanje:
Ramstek očistite od žilica i masti. Zatim ga narežite na odreske. Odrezak rasijecite vodoravno, ali ne do samog kraja kako bi ga rastanjili i dobili široki odrezak. Tako razrezan odrezak još jednom istucite.
Pržite ga na srednje jakoj temperaturi kratko s jedne i druge strane. Začinite odrezak solju i paprom tek kad ste ga okrenuli (možete ga pržiti na roštilju ili u tavi s vrlo malo ulja).

Na pjat složite svježu rikulu, narezanu rajčicu i začinite solju, paprom, balzamičnim octom i maslinovim uljem. Gotov Paillard stavite na ovako pripremljen pjat i sve skupa poslužite uz restane patate.
 
Dobar Vam tek!
 
 

Pročitajte još

FOTOGALERIJA Sniježničari očistili stazu od Kune do Tamnika

Dulist

Sveta Kate kokošica, mjesec dana do Božića!

Dulist

SVJETSKI JE DAN TELEVIZIJE Našim je roditeljima bila luskuz, bakama i djedovima fenomen

Dulist