Subota večer bila je rezervirana za večeru chefa Dina Galvagna u restoranu Amfora. Večera se održala u sklopu ovogodišnjeg Good Food festivala, a osim vrhunskih jela gosti su imali priliku kušati i vrhunska vina Ahearne.
-Prvi slijed sastoji se od kamenica i dagnji koje su u svom želeu s maslinovim uljem, ljutom narančom, jabukama i ljutikom. Uz to predjelo ide još i pogača od kiselog tijesta koja je rađena s isklijanom raži i brašnom žira česmine na kojoj je maslac od dvoraca i sirova lampuga. Drugi slijed je nikstamalizirana palenta od domaćeg kukuruza s raguom od murine, koji je motiviran Neretvanskim rižotom. Cijelo jelo je malo ‘spicy’ i servira se s kavijarom od ljutih papričica, kavijarom od mandarina te kremom od kozje skute. Treći slijed je dušeni cipal. Njega smo ‘odušili’ u umaku koji je dimljen. Tu je također umak od maginja, salata od korijandera i pire s maslinovim uljem. Četvrti slijed je pečena lopatica crne svinje s raštikom, ljutikom i složencem od krojena celera. Za desert smo spremili panna cottu od oraha s kožama od različitog jesenskog voća poput jabuka, naranača i kupina. Uz to služimo i kolač od tikve – predstavio nam je menu chef Galvagno.
Osim brojnih delikatesa na večeri su predstavljena i vrhunska vina iz vinarije Ahearne, vlasnice Jo Ahearne.
Jo Ahearne živi na Hvaru, a baš njena vina su komplementirala večeru poznatog chefa. Ona je položila ispite za Master of Wine, ekskluzivnu organizaciju koja trenutno okuplja 369 članova, od toga 124 žene, u 29 zemalja u cijelom svijetu.