DuList IN

GOOD FOOD i Karmela Vukov Colić: Probali smo posebnu, ligurijsku focacciu

MOZAIK KARMELA GOODFOOD

Radionica ‘Ciao Karmela u Liguriji’ poznate televizijske voditeljice i blogerice Karmele Vukov Colić ovog je četvrtka održana u prostorijama TIC-a. Karmela je polaznike podučila kako brzo i jednostavno napraviti dva vrlo ukusna talijanska jela, a koja, saznali smo uskoro! 

-Prvo radimo dva ligurijska specijaliteta. Ligurijska focaccia koji se razlikuje od ostatka takvih recepata u Italiji, te slanu pitu koju možete napraviti skoro uvijek i to od ostataka povrća koji vam se ‘vuku’ po frižideru. Kapula, brokula, mrkva, češnjak – sve to možete iskoristiti za jednu brzu i ukusnu pitu. Poslijepodne ćemo raditi tortu Caprese, čiji je recept, kao što to često biva, nastao greškom te je cijela njena priča vrlo zanimljiva jer se tiče i čak i Al Caponea. Torte ćemo raditi u bezglutenskoj verziji i one su vrlo lagane i ukusne – poručila je Vukov Colić.

U nastavku današnjeg dana svi posjetitelji Good Food festivala s Karmelom će se imati priliku družiti i u 17 sati prilikom radionice ‘Ciao Karmela na Capriju”, gdje će ona pokazati nastajanje nadaleko poznate Torte Caprese, ukusne slastice bez glutena. Za kraj programa Dubrovačka pivovara biti će domaćin Priče o pivu koja uključuje stručno vođenje i kušanje piva. U Priči o pivu od 19 sati može se naučiti kako teče proces proizvodnje piva, koliko traje, koje se vrste kvasca, hmelja i slada koriste u proizvodnji, koje se pivo pije za doručak ili uz desert, zašto je neko pivo tamno, a drugo jantarno narančaste ili pak svijetle boje.

 

 

Pročitajte još

LJETNO KINO SLAVICA Premijera filma mladog dubrovačkog redatelja Franka Dujmića

Dulist

ZAVRŠEN PETI FESTIVAL Lopud još jednom potvrdio status otoka koji živi kroz umjetnost

Dulist

ANTE DROPULJIĆ Od sporta do restorana s Michelinovim zvjezdicama i kuhanja za slavne face!

Marijana Tadić