Aktualno

Good food festival predstavljen u Švedskoj

good food svedska 120416 2

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i Predstavništva HTZ za Skandinaviju, u Stockholmu je u popularnom Foodlabu, u utorak organizirana prezentacija i objed za 15 švedskih novinara koji se bave putovanjima i gastronomijom, pišu iz Turističke zajednice.

Predstavljen je program Good Food Festivala putem videa, a poslužen je tipičan menu – dalmatinski pršut i sir, bakalar na bijelo i šporki makaruli, te torta od mjendula i naranača.
Na početku nazočne je pozdravio direktor HTZ Skandinavija Paul Šikić, te veleposlanica RH u Švedskoj, Anica Djamic.
Potom su gosti nakratko otputovali u Dubrovnik odakle im se javio Damir Šarić, chef restorana Stara loza, koji je predložio jelovnik za ovaj objed, priredio recepte i objasnio putem videa način pripreme svih jela, s naglaskom na varijacije koje je on sam kreirao.
Kušala su se i tipična vina Pošip Čara i Plavac Miloš, nezaobilazni arancini, bruštulani mjenduli i suhe smokve koji su svojim okusima dočarali okuse našeg kraja.
U Dubrovniku je tijekom 2015. ostvareno 21002 dolazaka i 96 114 noćenja švedskih turista, a od početka siječnja 2016. Godine u Dubrovniku ih je bilo gotovo tri puta više, zahvaljujući prije svega Mercedes Global Training događaju. Švedski turisti prije svega putuju zbog sunca i mora, što je razumljivo zbog klimatskih uvjeta u njihovoj zemlji, ali je u posljednje vrijeme snažan interes za kraća putovanja (City Breaks) takodjer u toplije krajeve gdje mogu kombinirati raznovrsne doživljaje.
Dubrovnik je zanimljiv prije svega zbog izvrsnih avio – linija iz Švedske, prvi izravni let iz Stockholma stigao je u Dubrovnik u nedjelju 10.4. , a više avio-kompanija letjet će direktno za švedski kraljevski grad sve do kraja listopada. Good Food Festival održava se ove godine od 20. do 23. listopada, te vjerujemo da će ponukani objavama u prestižnim izdanjima švedskih medija ovdašnji turisti odabrati Dubrovnik i uživati u još uvijek lijepom listopadskom vremenu i bogatom programu uspješne gastronomske manifestacije, napominju iz TZ-a.

Inače , prema riječima Paula Šikića, švedski touroperatori su za ovu godinu povećali zakupe kapaciteta za cijelu hrvatsku obalu , tako i za Dubrovnik, čime se naša zemlja dodatno i promovira njihovim kanalima na ovom tržištu za koje se očekuje u 2016. značajan rast.

Pročitajte još

TJEDAN CRVENOG KRIŽA Mato Franković ugostio predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik

Dulist

PAZITE PREKO STRADUNA Ogromni roj pčela nalazi se kraj prozora Samostana Male braće, ima ih tisuće

Dulist

Dubrovački simfonijski orkestar proslavio 100. obljetnicu u Lisinskom

Dulist