Kultura

GLAZBENA DJEČJA PRIČA Upoznajte simpatičnog Babara – kralja slonova

narodna knjiznica004

Nakon velikog uspjeha ‘Priče o sloniću Babaru’, udruga MALA OPERA uz potporu Grada Dubrovnika i u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama Dubrovnik i Francuskom alijansom Dubrovnik, priređuje posebno izdanje edukativnih koncerata za djecu – glazbenu priču ‘Babar i Djed Božićnjak’ koji će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad – Saloči od zrcala u srijedu, 12. prosinca 2018., s početkom u 18 sati.

Ovaj multimedijalni koncert upoznaje najmlađe slušatelje, na njima blizak i zabavan način, s klasičnom glazbom i njezinom osobitom formom – glazbenom pričom. Božić je i u zemlji slonova vlada velika zabrinutost jer Djed Božićnjak još nikada nije posjetio djecu sloniće. Kako bi razveselio svoju družinu, kralj Babar kreće u uzbudljivu potragu za legendarnim djedicom… Upoznajte simpatičnog Babara – kralja slonova, poslušajte priču i uživajte u prelijepoj glazbi.

Ovu zanimljivu i uzbudljivu božićnu priču s originalnim tekstovima i ilustracijama autora Jeana de Brunhoffa prate najljepše stranice klavirske glazbe za djecu iz pera P. I. Čajkovskog, R. Schumanna, G. Bizeta, E. Griega i C. Saint-Saënsa.

Izvođači i autori koncepta: Danijela Petrić, klavir i Zdenko Niessner, pripovjedač. Koncert traje 40 minuta, a namijenjen je djeci uzrasta od tri do deset godina.

Pročitajte još

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist