Juhe su odličan odabir u hladnim mjesecima. Očarat će vas svojim finim mirisima i ugrijat će vaše tijelo iznutra, a upravo juhe od povrća sadrže puno sastojaka koji su organizmu potrebni upravo u hladnim danima.
Ako povrtnoj juhi dodate još i raviole, u trenutku ćete imati glavni obrok, piše portal Alternativa za Vas. Obavezno potražite raviole od cjelovitog brašna ili cjelovitih žitarica, a umjesto njih možete koristiti i torteline.
Po želji dodajte i drugo povrće, ovisno o tome što najviše volite. Pripremite juhu čiji će neodoljivi okus izvući vaš topao osmjeh u hladnim danima.
Sastojci za 4 osobe (8 pjata):
1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 šalice mješavine paprike i luka, narezanih na kockice
2 češnja češnjaka, nasjeckanog
¼ čajne žlice mljevene crvene paprike (po želji)
800 g pelati pomadore (ili narezane svježe)
5 dcl povrtnog temeljca
3 dcl vruće vode
1 čajna žlica sušenog bosiljka (ili mažurana)
200 g ravioli po vašem izboru (najbolje domaćih od cjelovitog brašna)
2 šalice bundeve narezane na kockice
svježe mljeveni papar po želji
Priprema:
Predviđeno vrijeme pripreme je 25 minuta. Zagrijte ulje u velikom loncu za pirjanje na srednjoj ili malo jačoj vatri. Dodajte mješavinu paprike i luka, češnjak i mljevenu crvenu papriku. Uz miješanje popecite sastojke 1 minutu.
Dodajte pomadoru, povrtni temeljac, vodu i bosiljak (ili po želji mažuran). Stavite na jaku vatru i pustite da zakuha.
Dodajte raviole i kuhajte 3 minute uz miješanje. Dodajte narezanu bundevu i nastavite kuhati još otprilike 3 minute (dok bundeva ne postane svilenkasto mekana).
Začinite paprom i servirajte. Inače, juhu možete pohraniti i čuvati u frižideru do 3 dana.