Zanimljivosti

GLAVNA ZIMSKA DELICIJA Probajte ovakvu juhu od pomadora!

pomadore

Juhe su odličan odabir u hladnim mjesecima. Očarat će vas svojim finim mirisima i ugrijat će vaše tijelo iznutra, a upravo juhe od povrća sadrže puno sastojaka koji su organizmu potrebni upravo u hladnim danima.

Ako povrtnoj juhi dodate još i raviole, u trenutku ćete imati glavni obrok, piše portal Alternativa za Vas. Obavezno potražite raviole od cjelovitog brašna ili cjelovitih žitarica, a umjesto njih možete koristiti i torteline.

Po želji dodajte i drugo povrće, ovisno o tome što najviše volite. Pripremite juhu čiji će neodoljivi okus izvući vaš topao osmjeh u hladnim danima.

Sastojci za 4 osobe (8 pjata):
1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 šalice mješavine paprike i luka, narezanih na kockice
2 češnja češnjaka, nasjeckanog
¼ čajne žlice mljevene crvene paprike (po želji)
800 g pelati pomadore (ili narezane svježe)
5 dcl povrtnog temeljca
3 dcl vruće vode
1 čajna žlica sušenog bosiljka (ili mažurana)
200 g ravioli po vašem izboru (najbolje domaćih od cjelovitog brašna)
2 šalice bundeve narezane na kockice
svježe mljeveni papar po želji

Priprema:
Predviđeno vrijeme pripreme je 25 minuta. Zagrijte ulje u velikom loncu za pirjanje na srednjoj ili malo jačoj vatri. Dodajte mješavinu paprike i luka, češnjak i mljevenu crvenu papriku. Uz miješanje popecite sastojke 1 minutu.

Dodajte pomadoru, povrtni temeljac, vodu i bosiljak (ili po želji mažuran). Stavite na jaku vatru i pustite da zakuha.

Dodajte raviole i kuhajte 3 minute uz miješanje. Dodajte narezanu bundevu i nastavite kuhati još otprilike 3 minute (dok bundeva ne postane svilenkasto mekana).

Začinite paprom i servirajte. Inače, juhu možete pohraniti i čuvati u frižideru do 3 dana.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1933. U Stonu rođen znameniti povjesničar navigacije Boris Franušić

Dulist

IVAN VUKOVIĆ VUKA Bolje da se aerodrom zove King’s Landing nego po nekom mrtvom tipu čije ime nitko ne zna izgovorit

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1810. Rođen slavni konavoski prirodoslovac Antun Drobac

Dulist