Aktualno

GLADIUS 2 Pali balkanski narko šefovi, ali i jedan korumpirani policajac

mup radibatovic neusidl006

-Početkom prosinca prošle godine počelo je kriminalištičko istraživanje u akciji kodnog naziva ‘Gladius 2’ u sklopu koje je uhićeno šest osoba na području Hrvatske, od čega jedna iz naše županije – rekao je na konferenciji za novinare načelnik PU DN Tonći Radibratović, koji je u pratnji Hrvoja Neusidla, voditelja Odjela kriminaliteta droga predstavio rezulate akcije u kojoj je osim balkanskih narko šefova ‘pao’ i jedan policajac.

-Put od sumnje da je netko nešto kriminalno radio do dokazivanja je popločen trnjem. Zato i idemo, kako se kaže preko trnja do zvijezda  – poentirao je Radibratović te istaknuo kako uloga uhićenog policajca u svemu ‘nije bila mala’.
-Nažalost uhićen je i naš policijski službenik. Njegova uloga u svemu ovome je bila značajna, a on je odmah jučer nakon uhićenja i suspendiran – rekao je Radibratović.

-Ukupno su uhićene 23 osobe na području BiH i Hrvatske, četiri osobe su u bijegu, a zaplijenjeno je 130 kilograma marihuane – rekao je Neusidl te dodao kako je ova uigrana ekipa iz Zagreba, Ploča i BiH, prema zasada utvrđenim činjenicama, prokrijumčarila i preprodala više od 85 kilograma marihuane ulične vrijednosti preko četiri milijuna kuna.

Na novinarski upit o identitetima uhićenih, Neusidl i Radibratović su istaknuli kako ne mogu u detalje, a nisu mogli ni detaljnije o samoj ulozi korumpiranog kolege. Ipak, na upit novinara o tome što znači da je uigrana ‘ekipa’ naslonjena na nedavno uhićene dilere u prošlogodišnjoj akciji Gladius, Neusidl je rekao kako je ovdje riječ o ‘stepenici iznad’.
– Ovo su jači igrači od onih koje smo već uhitili – kratak i jasan je bio Neusidl, na što je načelnik PU DN nadodao kako će ‘Gladius 3 biti još jedan skalin više’.

Inače, na konferenciji je najavljen i skori završetak jedne druge akcije, bazirane na dubrovačkom područuju u sklopu koje se očekuju nova uhićenja.
-Finalizacija je jako skoro – poručili su iz PU DN.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist