Aktualno

Franković: Vrijedi izgubiti pokojeg gosta, a dugoročno sačuvati destinaciju i grad

stradun turisti05

Gradonačelnik Mato Franković na Facebooku je podijelio objavu naslova ‘Vrijedi izgubiti pokojeg gosta, a dugoročno sačuvati destinaciju i grad’. Naime, gradonačelnik je objasnio kako se Dubrovnik neće pretvoriti u grad zabrana, limita i grad kojem sve smeta, a njegovu objavu prenosimo u nastavku:
-Nećemo se pretvoriti u grad zabrana, u grad limita, u grad kojem sve smeta. Nitko nije sretan kad se ide po cesti i kažnjava goste. Edukativni dio je puno važniji od onog sankcijskog dijela. Zato smo uveli projekt Respect the City s naglaskom na tome da ga poštujemo svi koji živimou njemu te živimo od njega, ali i oni koji ga posjećuju.
Sa zadovoljstvom mogu reći kako smo u 2023. godini u Dubrovniku događanja, kakvim na satnoj razini svjedočimo u Splitu ili nekim drugim gradovima, gdje mrtvi pijani gosti svakodnevno leže na ulicama, mokre gdje god im padne na pamet, predstavljaju rijetke izolirane incidente. Nemoguće je na tolikom broju gostiju takvo nešto potpuno spriječiti, ali mogu kazati da smo uvelike uspjeli.
Posljednjih mjeseci bilo je nerazumijevanja i kritika zbog dodatnog uvođenja kontrole, mjera, smanjenja jačine glazbe u povijesnoj jezgri. Razumijem strah od promjena i zabrinutost, ali grad od kojeg svi živimo nije od jučer i moramo očuvati njegovu vrijednost. Nismo izmislili toplu vodu. Sve europske prijestolnice turizma imaju limitirano izvođenje glazbe na javnoj površini do 23,00 sata. U Dubrovniku je to 23,30 sati, odnosno do 00,30 sati za vrijeme Igara. Davno smo prestali loviti broj turista, a gledamo financijski učinak i održivi turizam.
Dubrovnik je grad ljudi u kojem mora biti mjere i zbog toga sam odlučno rekao ‘NE’ partyju unutar povijesne jezgre. Pratit ćemo učinke mjera, korigirati, tražiti najbolju mjeru, osigurati zabavu za mlade, ali uvijek brinuti da su na prvom mjestu stanari, očuvanje imagea visoko vrijedne destinacije i na koncu ekonomska korist koju svi koji od toga žive ostvaraju – napisao je Franković.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist