Grad

FRANKOVIĆ U POZNATOJ EMISIJI Dolazak cruisera u budućnosti će biti ograničen na dva istovremeno

greenberg frankovic
Američko tržište, koje je za Dubrovnik drugo po važnosti, odmah iza britanskog, imat će priliku u jednoj od najuspješnijih američkih turističkih emisija ‘The Travel Detective’ vidjeti emisiju snimanu u Dubrovniku i okolici. Višestruki dobitnik nagrade Emmy, glavni urednik CBS Travel Peter Greenberg danas je, za ovu emisiju, razgovarao s gradonačelnikom Matom Frankovićem. Činjenica da je Hrvatska ostala otvorena za američke turiste i u vrijeme pandemije izuzetno je pozitivno odjeknula na američkom tržištu, koje, kako je istaknuo Greenberg, željno iščekuje povratak putovanja. Razgovarali su o svim mjerama koje je Dubrovnik ranije poduzeo zbog prekomjernog turizma, kao i o koracima koji će se, zbog novih okolnosti, morati poduzeti za oporavak tržišta turizma.
-Pandemija nas je osvijestila što bi za nas značilo da nema turizma, ali nam i dala priliku da stvari iz početka posložimo na novi način – rekao je gradonačelnik najavljujući oporavak putovanja s idućom godinom, za kada je već u siječnju zakazan dolazak prvog cruisera, upravo s američkim gostima.
Istaknuto je i kako će dolazak cruisera u budućnosti biti ograničen na dva istovremeno, ali i kako se upravo cruise industrija brzo prilagođava novonastaloj situaciji te već imaju vrlo provediva rješenja za kontrolu i suzbijanje širenja epidemije među svojim putnicima.
Emisija ‘The Travel Detective’ prikazuje se u redovnom programu PBS nekomercijalne televizije, koja uz nacionalni ima i 300 lokalnih TV programa sa 70 milijuna stalnih gledatelja, a njihove web stranice mjesečno ostvaruju više od 15 milijuna posjeta.
Peter Greenberg s gradonačelnikom Matom Frankovićem razgovarao je i za radijske emisije za CBS radio mrežu, koja broji više od tisuću stanica diljem SAD-a.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist