Grad

FRANKOVIĆ ‘U novom azilu za životinje dobrodošle su sestre Sambrailo i svi koji žele volontirati’

azil zarkovica hdz frankovic 240517 14

Gradonačelnik Mato Franković ovog je četvrtka detaljnije komentirao predavanje prikupljene dokumentacije za izgradnju azila za životinje. Na pitanje zbog čega je vijest o predavanju dokumentacije objavio neposredno pred izbore, Franković je komentirao kako ‘sve ima svoje vrijeme’ i da bi ‘volio da je prije dvije godine objavio da je Grad predao zahtjev za građevinsku dozvolu pa bi ga danas već bio otvorio’.

-Međutim, to nije tako bilo, trebalo je mijenjati prostorni plan, izraditi projektnu dokumentaciju, a kada je to sve riješeno, predali smo dokumentaciju za izgradnju. Nikada nije kasno – rekao je Franković.

Kompleks budućeg gradskog azila za prihvat napuštenih pasa i mačaka s područja Dubrovnika smješten je na predjelu Grabovice, protezat će se na površini obuhvata od 12.000 metara kvadratnih i činit će jedan od najvećih takvih objekata u Europi. Franković je istaknuo kako je azil, što se tiče površine, prilagođen svim standardima.

-Ukupna površina bit će viša od površine gradnje jer će se napraviti prostor gdje će se šetati psi i trenirati. Azil neće biti samo mjesto gdje će neodgovorni sugrađani ostavljati pse i prepuštati ih na brigu Gradu, već i mjesto gdje će sugrađani, ako moraju otputovati, moći tamo ostaviti kućnog ljubimca i o njemu će se skrbiti. U njemu će o kućnim ljubimcima svih sugrađana brigu voditi veterinari. Važno je istaknuti da će azil imati i edukativni karakter. Smatram da treba djecu iz vrtića i škola dovoditi u azil i pokazati da postoje oni koji su na brigu drugima ostavili životinje da oni to ne bi napravili kad narastu – naglasio je Franković.

Na novinarsko pitanje hoće li se u azilu pronaći mjesta za volontere i sestre Sambrailo iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, Franković je odgovorio kako će ‘apsolutno biti mjesta i da će volontirati svi koji to žele’.

-Znamo da životinje na Žrkovici nisu samo s područja Grada, već i županije. Brojku zaposlenih i sve ostalo u azilu, odredit će standardi struke. Sestrama Sambrailo i volonterima moramo zahvaliti zbog svega što sad rade za Grad Dubrovnik – istaknuo je Franković te je dodao kako najavljeno zatvaranje Grabovice ni na koji način ne utječe na lokaciju budućeg azila za životinje.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist