Politika

FRANKOVIĆ “Teško da ćemo glasati za Vlahušićev Proračun”

hdz frankovic003

Još nismo vidjeli Proračun, ali već sad mogu reći da ćemo vrlo teško glasati za njega, kad ga gradonačelnik predloži – odgovorio je prvi čovjek dubrovačkog HDZ-a Mato Franković na naš izravni upit znači li odluka Gradskog odbora o izlasku iz Dubrovačkog dogovora dizanje crvene palice Proračunu za 2015. godinu i samim time rušenje gradonačelnika Vlahušića.

– Ono što možemo reći jest da nam dosadašnji rad gradonačelnika ne ulijeva povjerenje za Proračun za 2015. godinu. Nakon što vidimo Proračun i bude nam predstavljen, donijet ćemo odluku i o tome obavijestiti javnost. Dosad smo samo mogli vidjeti samo nerealna planiranja – istaknuo je za DuList Franković.

Prenamjenu bezuvjetnog u uvjetno isključenje tri gradska vijećnika, što je također odluka Gradskog odbora, Franković je objasnio:

– To je ruka koju smo pružili mi kao Gradski odbor našim gradskim vijećnicima, uzevši u obzir da su napravili grešku, koja nije bila presudna u političkoj utakmici koja se odvijala u Gradskom vijeću. Odlučili smo ih ipak upozoriti na činjenicu da su se ogriješili o Statut, pa smo odluku prenamijenili u uvjetno isključenje. Dakle, u slučaju ponavljanja djela takva odluka se pretvara u isključenje iz HDZ-a – objasnio je Franković.

Ponovio je već poznati stav Gradskog odbora kako on osobno neće ulaziti u Gradsko vijeće, jer se treba pripremati za izbore.

– Moj ulazak u Gradsko vijeće nije potreban, jer predviđamo skore izbore ukoliko ne prođe Proračun. I danas smo na istim pozicijama pa u idućih mjesec i pol ili dva sigurno neću ući u Gradsko vijeće – rekao je Franković.

Istaknuo je kako se na sjednici Gradskog odbora nije razgovaralo o kandidatu na eventualnim prijevremenim izborima.

– Bit ćemo spremni i dat ćemo najboljeg kandidata među nama. Kao predsjednik Gradskog odbora, ukoliko to tijelo odluči da sam ja taj, spreman sam preuzeti tu odgovornost i dužnost. Svakako ćemo provesti istraživanje i utvrditi tko je taj kojeg građani najviše cijene i žele za svog gradonačelnika. Budite uvjereni da samo zbog tog što sam predsjednik Gradskog odbora neću inzistirati da ja budem taj ukoliko se pokaže da imamo boljeg kandidata kojeg građani žele – istaknuo je Franković.

Najavio je skoru obljetnicu 25 godina HDZ-a u Dubrovniku, kada će se na svečanoj sjednici u KMD-u okupiti brojni članovi HDZ-a.

– Uistinu će se vidjeti prava snaga HDZ-a – zaključio je Franković.

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Za Mata Frankovića sadašnjost i budućnost nije važna, samo politika i prošlost

Dulist

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist